Hapşırmaktan korkuyordu, ameliyatsız iyileşti
DENİZLİ'de idrar kaçırma rahatsızlığı bulunan, bunun için hapşırmaktan ve gülmekten korkar hale gelen 37 yaşındaki Cennet Arslan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nde yapılan fizik tedaviyle iyileşerek taburcu edildi.
Ev hanımı Cennet Arslan, idrar kaçırma şikayeti nedeniyle PAÜ'ye başvurdu. Hastalığı nedeniyle hapşırmaktan korkar hale gelen, rahatça gülüp kahkaha atamayan Arslan, Ürojinekolojik Rehabilitasyon Ünitesi'nde tedaviye alındı. Arslan, 3 aylık fizik tedavinin sonucunda ameliyatsız bir şekilde sağlığına kavuşarak taburcu edildi.
'EVE KOŞARAK GİDİYORDUM, ŞİMDİ DAHA ÖZGÜRÜM'
Ameliyat olmaktan çekindiğini ifade eden Arslan, ağrısız bir şekilde sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Uygulanan tedavi öncesinde rahatsızlığım nedeniyle sosyal yaşama katılımım fazla değildi. Eskiden evime koşarak gidiyordum. Şimdi ise eve girmiyorum diyebilirim. Spor yaparken zorlanıyordum, artık rahatça spor yapabiliyorum. Kendimi daha özgür hissediyorum. Hapşırmaktan gülmekten endişelenmiyorum. Uygulanan tedaviden çok memnunum" dedi.
PAÜ Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Ürojinekolojik Rehabilitasyon Ünitesi Sorumlu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Yıldız, motivasyonu ve tedaviye uyumu iyi olan hastalarda tedavi başarısının oldukça yüksek olduğunu söyledi. İdrar kaçırma rahatsızlığının günlük hayat konforunu düşürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Yıldız, "İdrar kaçırma konusunda tüm konservatif tedavi seçeneklerinin uygulandığı ünitemiz, bölge hatta ülkemizdeki nadir ünitelerden biridir. Hasta için en uygun tedavi seçeneği belirlendikten sonra planlanan tedavi, haftada 1 ile 5 arasında değişen seanslar şeklinde; 4 ile 12 hafta sürüyor. Hastanın ihtiyacına göre bir ya da birkaç tedavi seçeneğini bir arada kullanabiliyoruz. Günlük hayatlarının konforu için bu tür hastalarımızı ünitemize bekliyoruz" diye konuştu.
DHA