O SALDIRIYI PROTESTO ETTİLER

Serinhisar’da hükümet konağı önünde toplanan kalabalık Atatürk büstüne yapılan saldırıyı protesto etti. CHP İlçe Başkanı Ekiz; “Şüpheli adalet önünde hesap versin” dedi. 

 

Serinhisar Anadolu Lisesi önündeki Atatürk büstünün parçalanması olayına tepkiler büyüyor. Bir şüphelinin gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı olayda, parçalanan büstün yerine yenisi konulmuştu. 

İlçede CHP örgütünün çağrısı üzerine bir grup Hükümet Konağı önünde toplanarak saldırıyı kınadı. Atatürk heykeli önünde toplanan kalabalık adına CHP Serinhisar İlçe Başkanı Ramazan Ekiz açıklama yaptı. Ekiz, “Ayrım gözetmeksizin, Atatürk ve cumhuriyet değerlerimiz hepimizin ortak mirası ve gurur kaynağıdır. Bu değerlere yapılan her türlü saldırı, doğrudan milletimizin varlığına ve geleceğine yönelik bir tehdit olarak kabul edilmelidir. Atatürk, ülkemizi aydınlık yarınlara  taşımak için büyük fedakarlıklar yapmış, bizlere çağdaş ve bağımsız bir devlet bırakmıştır. Onun mirasına yapılan saygısızlık, toplumun her kesimi tarafından en güçlü şekilde kınanmalıdır” ifadelerini kullandı. 

serinhisar

SALDIRGAN CEZALANDIRILSIN

Ekiz bu tip saldırıların cezasız bırakılmaması gerektiğini kaydederek şu ifadeleri kullandı: 

* Bu tür çirkin saldırılar karşısında, yasalarımızın öngördüğü en ağır cezaların uygulanmasını ve suçluların adalet önünde hesap vermesini talep ediyoruz. 

*  Adaletin tecelli etmesi, benzer provakatif eylemlerin tekrarını önlemek adına büyük bir önem taşımaktadır. 

* Milletimizi pyrovokasyonlara karşı dikkatli olmaya ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Bu tür hain saldırılar milletimizin birliğini ve beraberliğini bozmayacaktır.

* Türk Milleti olarak, tarihimizden ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerinden aldığımız güçle daha da kenetleneceğiz. 

* Bu çirkin saldırıyı en güçlü şekilde kınadığımızı, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz.