TÜRKİYE ATLETİZM ŞAMPİYONASI DENİZLİ’DE START ALIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Okul Sporları Atletizm Yıldızlar ve Küçükler Türkiye Şampiyonası, 07-08 Mayıs tarihlerinde Denizli’de Albayrak Atletizm Sahası’nda yapılacak. 50 ilden 67 takım ve 400 sporcu iki gün boyunca mücadele edecek.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinesinde düzenlenen Okul Sporları yarışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, Okul Sporları Atletizm Yıldızlar ve Küçükler Türkiye Şampiyonası, 07-08 Mayıs 2025 tarihlerinde Denizli’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Organizasyon, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Albayrak Atletizm Sahası’nda düzenlenecek. İki gün sürecek olan şampiyonaya, Türkiye genelinden 50 ilden gelen 67 okul takımı ve toplamda 400 sporcu katılacak.

ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİ ALBAYRAK ATLETİZM SAHASI’NDA

Küçükler ve yıldızlar kategorilerinde yarışacak olan sporcular, il birinciliği ve grup şampiyonalarında elde ettikleri derecelerle Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Denizli’de düzenlenecek bu final etabında madalya mücadelesi verilecek.

Yarışmalar, Büyükşehir Belediyesi Albayrak Atletizm Sahası’nda gerçekleştirilecek. Genç atletler, Türkiye'nin en iyi derecelerini elde edebilmek ve kürsüye çıkmak için mücadele edecek.

Yarışmalar öncesinde organizasyonun teknik toplantısı, 06 Mayıs Salı günü saat 17.00’de Albayrak Atletizm Sahası’nda yapılacak. Teknik toplantıda takımların bilgilendirilmesi ve kura işlemleri gerçekleştirilecek.

GENÇLİK SPORUNUN KALBİ BU KEZ DENİZLİ’DE ATACAK

Şampiyonaya katılan sporcular ve teknik ekipler, iki gün boyunca Denizli’de konuk edilecek. Organizasyon sayesinde hem okul sporları hareketliliği artırılacak hem de genç sporcuların yeteneklerini sergileme fırsatı bulmaları sağlanacak.