MAHALLEMDE MAÇ VAR’DA ÜÇÜNCÜ BELLİ OLDU

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün öncülüğünde gerçekleştirilen Mahallemde Maç Var Futbol Turnuvası’nın 2. Sezonunda finale çıkan takımlar belli olurken, üçüncülük maçında Zimek Karakova-Goncalı, Çobantur Yunus Emre takımını mağlup etti.

Denizli Valiliği himayesinde, Denizli Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda ve paydaş kuruluşların desteği ile özellikle 15, 16 ve 17 yaşındaki gençlerin sağlıklı gelişimlerini sağlayarak eğitimlerinden arta kalan zamanı kaliteli bir şekilde geçirmeleri ile birlikte her türlü kötü alışkanlık ve arkadaşlardan uzaklaşmaları maksadıyla geçen yıl ilki düzenlenen "Mahallemde Maç Var" turnuvasının ikincisinde sona yaklaşıldı. Denizli Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’nın 2024-2025 sezonunda 8 grupta yer alan 51 takımda 976 sporcu mücadele etti.

TURNUVAYA BÜYÜK DESTEK

Mahallelerde birlik beraberlik duygusunu artıran ve mahalle sakinlerinin de desteğiyle sosyolojik anlamda bir birliktelik sağlayan turnuvada, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından belirlenmiş futbol oyun kuralları uygulandı. Denizli Emniyet Müdürlüğü başkanlığında oluşturulan tertip komitesinde, belediyeler, üniversite, ilgili müdürlükler, sivil toplum kuruluşu ve odalar yer alırken, pek çok firma da turnuvaya destek verdi, takımlara sponsor oldu.

FİNAL OYNAYACAK TAKIMLAR BELLİ OLDU

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından mahalle bilincini güçlendirmek, birlik beraberlik içerisinde dayanışmayı artırmak, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Mahallemde Maç Var” futbol turnuvasında Çobantur Yunus Emre, ST Tarım Fatih, Zimek Karakova-Goncalı ve Ecocoton Şemikler takımları yarı finale yükseldi. Servergazi Stadında oynanan yarı finalde ST Tarım Fatih - Çobantur Yunus Emre maçı 4-0, Ecocoton Şemikler - Zimek Karakova Goncalı maçı 2-0 tamamlandı. Ecocoton Şemikler ve ST Tarım Fatih takımları, gösterdikleri üstün performansla finale yükseldi.

ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI

Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’nın 2024-2025 sezonunda Zimek Karakova Goncalı ile Çobantur Yunus Emre arasında dün üçüncülük maçı oynandı. Servergazi Stadında oynanan karşılaşmada, Zimek Karakova-Goncalı, Çobantur Yunus Emre takımını 2-1 mağlup ederek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Fair play ruhunun ve mücadeleci oyunların sergilendiği bu heyecan dolu karşılaşma, mahalle futbolunun ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gösterdi.

FAİR-PLAY ÖDÜLÜ

Öte yandan, Mahallemde Maç Var 2024-2025 sezonu boyunca oynanan müsabakaları yöneten hakemler arasında yapılan oylama sonucunda Nesa Fesleğen Kınıklı takımı, Fair Play ödülünü almaya hak kazandı.

FİNAL KARŞILAŞMASI 21 MAYIS’TA

Mahalle ruhunun yeşil sahalarda yaşatıldığı “Mahallemde Maç Var” futbol turnuvasında 2024-2025 sezonu final maçı ve ödül töreni 21 Mayıs Çarşamba günü saat 15.00’te Seyfi Atlı Stadyumu’nda gerçekleşecek. Ecocoton Şemikler ile ST Tarım Fatih takımları arasında oynanacak final maçının ardından şampiyon olan takım belli olacak.