GENÇLİK KAMPININ İLK ETABI TAMAMLANDI
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin liseli gençler için düzenlediği Bilim, Zekâ, Spor ve Sanat Gençlik Kampı’nın ilk etabı, Cankurtaran Kamp Merkezi’nde tamamlandı. Gençler, bilimden sanata, spordan akıl oyunlarına dopdolu bir programla buluştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından liseli gençlerin bilimsel, sportif, sanatsal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Bilim, Zekâ, Spor ve Sanat Gençlik Kampı’nın ilk etabı, Cankurtaran Kamp Merkezi’nde sona erdi. Dört gün süren kampa, kent genelindeki liselerden öğrenciler katıldı. Doğa ile iç içe geçen etkinlikler, gençlere hem eğlenceli hem de öğretici anlar yaşattı.
BİLİM VE SANATLA DOLU ATÖLYELER
Kamp, afet farkındalık eğitimiyle başlayarak gençlerin doğa ve çevre bilincini güçlendirdi. “Doğanın Matematiği”, “Fizik ve Kimya” atölyelerinde teorik ve pratik bilgiler sunulurken, “Akıl ve Zeka Oyunları” ile satranç dersleri gençlerin problem çözme ve stratejik düşünme becerilerini geliştirdi. Sanat atölyelerinde ise drama, tuval boyama ve ebru sanatı gibi etkinliklerle gençlerin yaratıcılığı ön plana çıktı. Canlı müzik dinletileri ve kamp ateşi sohbetleri, sosyal bağları güçlendirdi. Kamp yöneticileri, “Gençlik Kampları, hem bilginin hem de eğlencenin bir arada olduğu verimli bir ortam sağlayarak, gençlerin geleceğe güvenle bakmasına katkı sunacak” dedi.
SPOR VE EĞLENCE BİR ARADA
Kamp günleri, sabah egzersizleri ve yürüyüşlerle başladı. Voleybol, futbol, okçuluk ve zumba gibi spor etkinlikleri gençleri hareketlendirdi. Spor insanları ile yapılan söyleşiler, gençlere sporun önemini vurguladı. Akşamları ise geleneksel Türk filmleri gösterimi ve kutu oyunlarıyla kültürel ve eğlenceli anlar yaşandı. Dört günlük yoğun programın sonunda gençlere katılım sertifikaları verildi. Sertifika töreninde, kamp boyunca gösterdikleri performans ve katılımları ödüllendirilen gençler, memnuniyetlerini ifade etti. Kamp yöneticileri, “Gençlerin hem zihinsel hem fiziksel olarak aktif ve üretken bir tatil geçirmelerini sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını” belirtti.