NEFES AKTİVİTE SPORCULARI SÜPHAN DAĞI’NDA
Denizli’den yola çıkan Nefes Aktivite Doğa Sporları Kulübü sporcuları, Bitlis sınırlarında bulunan 4 bin 58 metre rakımlı Süphan Dağı’nın zirvesine tırmanarak büyük bir başarıya imza attı. Zorlu hava ve doğa şartlarına göğüs geren dağcılar, zirvede Türk bayrağı açarak Denizli’nin gururu oldu.
Denizli’de doğa sporlarına gönül veren Nefes Aktivite Doğa Sporları Kulübü, dağcılık alanında önemli bir başarıya daha imza attı. Kulüp sporcuları Kaan Aydeniz, Hulusi Okutan, Doğan Ateş ve Aybars Candeveci’den oluşan ekip, Türkiye’nin en yüksek zirvelerinden biri olan Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 4 bin 58 metre rakımlı Süphan Dağı’na tırmandı.
Zorlu tırmanış boyunca yüksek rakım, dik parkur ve ağır doğa koşullarıyla mücadele eden dahi sporcular, sergiledikleri disiplin ve güçlü ekip ruhu sayesinde zirveye ulaşmayı başardı. Zirvede Türk bayrağını ve kulüp flamasını dalgalandıran ekibin mutluluğu gözlerinden okundu.

“ZİRVEYE SADECE AYAKLARIMIZLA DEĞİL, İNANCIMIZLA ÇIKTIK”
Başarılı tırmanışın ardından ortak bir açıklama yayımlayan sporcular, Süphan Dağı tırmanışının kendileri için sadece fiziki bir hedef değil, aynı zamanda büyük bir dayanışma sınavı olduğunu vurguladı. Sporcular yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Süphan Dağı bizim için son derece önemli bir hedef ve unutulmaz bir deneyimdi. Tırmanış boyunca oldukça zorlu şartlarla karşılaştık; ancak birbirimize olan inancımız, desteğimiz ve koruduğumuz ekip ruhu sayesinde hedefimize ulaştık. Zirveye adım attığımız an yaşadığımız gurur ve mutluluğu tarif etmek imkânsız. Denizli’den yola çıkıp şehrimizi ve kulübümüzü burada en iyi şekilde temsil etmek bizim için büyük bir onur. Bu zorlu yolculuk bizlere bir kez daha gösterdi ki; inanırsanız, mücadele ederseniz ve birlikte hareket ederseniz aşamayacağınız hiçbir zirve yoktur. Bizleri destekleyen tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Şimdi yeni zirveler ve yeni rotalar için hazırlanacağız.”

YENİ HEDEF: DAHAYA YÜKSEK ZİRVELER
Süphan Dağı’nın 4 bin 58 metrelik zorlu zirvesinde zafere ulaşan Nefes Aktivite Doğa Sporları Kulübü sporcuları, bu başarıyla yetinmeyeceklerini ve önümüzdeki süreçte Türkiye’nin farklı bölgelerinde yer alan diğer yüksek zirvelere de tırmanmayı hedeflediklerini belirtti. Denizli’den başlayan bu azim dolu yolculuk, zirvede gururla noktalanırken; kulübün yeni rotaları şimdiden merak konusu oldu.




