AMATÖR SPORA MALZEME DESTEĞİ
Merkezefendi Belediyesi, 2019 yılından bu yana sürdürdüğü amatör spor kulüplerine yönelik destek programı kapsamında, bu yıl 30 farklı branşta faaliyet gösteren 127 kulübe ihtiyaçları doğrultusunda spor malzemesi desteğinde bulundu.
Merkezefendi Belediyesi, amatör spor kulüplerinin gelişimine katkı sağlamak ve gençlerin sporla buluşmasını desteklemek amacıyla yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor. Belediye tarafından 2019 yılından bu yana kesintisiz olarak gerçekleştirilen malzeme desteği programı kapsamında, bu yıl ilçede 30 farklı branşta faaliyet gösteren 127 amatör spor kulübüne spor malzemeleri dağıtıldı.
Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Desteği Programı’nda kulüplerin faaliyet gösterdikleri branşlar ve talepleri dikkate alınarak hazırlanan malzemeler teslim edildi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, amatör sporcuların daha iyi şartlarda faaliyet gösterebilmesi için kulüplere yönelik desteklerini sürdüreceklerini belirtti.
MESUT BAKKAL DA MALZEME DAĞITIM PROGRAMINA KATILDI
Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen programa, Türk futbolunun deneyimli teknik direktörlerinden Mesut Bakkal da katıldı. Program kapsamında amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle bir araya gelindi.
Mesut Bakkal’ın gerçekleştirdiği konuşmanın ardından, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın katılımıyla 127 amatör spor kulübüne spor malzemeleri dağıtıldı.

2019 YILINDAN BU YANA AMATÖR KULÜPLERE KESİNTİSİZ DESTEK
Merkezefendi Belediyesi, 2019 yılından itibaren her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği malzeme yardımlarıyla ilçedeki amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.
Destek programında kulüplere standart malzemeler dağıtılması yerine, her kulübün faaliyet gösterdiği branşa ve belirlediği ihtiyaçlara göre ürünler temin ediliyor. Böylece belediye kaynaklarının verimli kullanılması, gereksiz malzeme alımlarının önlenmesi ve israfın azaltılması amaçlanıyor.
Bu yıl gerçekleştirilen programda karate, tekvando, boks, atıcılık, halk oyunları, okçuluk, yüzme, paraşüt sporları, yürüyüş, bisiklet, curling, masa tenisi, dart, atletizm, cimnastik, bilardo, ekstrem sporlar, satranç, kick boks, voleybol ve basketbolun yanı sıra futbol ve engelli sporları başta olmak üzere toplam 30 farklı branşta faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine malzeme desteği sağlandı.
BAŞKAN DOĞAN: “SPORUN HER BRANŞINI DESTEKLİYORUZ”
Amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına büyük önem verdiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, gençlerin spor yapabilecekleri imkânları artırmak amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Başkan Doğan, 2019 yılından bu yana kulüplere düzenli olarak destek sağladıklarını ifade ederek şunları kaydetti:
“2019 yılından bu yana her yıl aksatmadan amatör spor kulüplerimize malzeme desteği sağlıyoruz. Bu yıl 127 kulübümüze, kendi istekleri ve faaliyet gösterdikleri branşlar doğrultusunda destek veriyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kulüplerimizin ihtiyaçları neyse o malzemeleri kendilerine ulaştırıyoruz. İlçemizde 30 farklı branşta faaliyet gösteren amatör spor kulüplerimizin tamamına ayrım gözetmeksizin destek sağlıyoruz.”
Denizli liglerinde mücadele eden sporcuların dağıtılan malzemeleri sezon boyunca kullanmalarından memnuniyet duyduklarını dile getiren Doğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Denizli liglerinde sporcularımızın verdiğimiz malzemeleri sezon boyunca aktif olarak kullandıklarını görmek bizleri mutlu ediyor. Amacımız, sporun her branşta gelişmesine katkı sunmak ve sporcularımızın yanında olmak. Amatör kulüplerimize yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz.”

MERKEZEFENDİ’YE 16 BİN METREKARELİK SPOR KOMPLEKSİ
Başkan Şeniz Doğan, amatör spor kulüplerine yönelik desteklerin yanı sıra ilçeye kazandırılması planlanan yeni spor alanlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Türkiye’deki sayılı kaykay parklarından biri olacağını belirttiği Skate Park projesine değinen Doğan, tesisin millî takımın çalışmalarına da ev sahipliği yapacağını ifade etti.
Doğan, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:
“Türkiye’deki sayılı Skate Parklardan birisi olacak ve millî takımın da çalışmalarını yapacağı Skate Park’ı ilçemize kazandıracağız. Amfisi, çocuk oyun grupları, açık alan fitness ekipmanları, yürüyüş yolu, masa tenisi ve satranç alanları ile 16 bin metrekarelik bir kompleks.”
FEYYAZ CEŞEN’DEN BAŞKAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR
Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen de programda yaptığı açıklamada, Merkezefendi Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine sağlanan malzeme desteğinin geleneksel hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kulüplerin ihtiyaç duydukları malzemeleri kendilerinin belirlemesinin önemine dikkat çeken Ceşen, desteklerinden dolayı Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a teşekkür etti.
Ceşen, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Amatör spor kulüplerine malzeme yardımının örnek olarak yapılması ve geleneksel hale gelmesi gerçekten bizleri mutlu ediyor. Kulüplerimiz kendi ihtiyacı olan malzemeleri söylüyor ve bunlar da Merkezefendi Belediyesi’nin desteği ile temin ediliyor. Merkezefendi Belediye Başkanımıza verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.”





