MERKEZEFENDİ BASKET, GALATASARAY’A BİLENİYOR

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 29’uncu haftasında sahasında Galatasaray Nef’i konuk edecek Yukatel Merkezefendi Basket, hazırlıklarını sürdürüyor. Ligde kalmayı garantileyen ve Galatasaray Nef maçının ardından sahasında konuk edeceği Anadolu Efes maçıyla birlikte sezonu tamamlayacak olan Denizli ekibinin, bu maçlardan galibiyetle ayrılması halinde, Play-Off şansı bulunuyor.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 39 puanla 11’nci sırada yer alan Yukatel Merkezefendi Basket, ligin son iki haftasında Galatasaray Nef ve Anadolu Efes ile sahasında karşılaşarak sezonu tamamlayacak. Bu sezon özellikle kendi sahasında oynadığı 13 maçta 9 galibiyet alarak, önemli bir başarı yakalayan yeşil siyahlılar, hafta sonunda oynayacağı Galatasaray Nef maçını da kazanmak istiyor. Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanacak mücadele, 13 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’te başlayacak.

Başantrenör Zafer Aktaş yönetiminde hazırlıklarını sürdüren Şehrin Efendileri’nde kritik sınav öncesi eksik ya da sakat oyuncu bulunmuyor. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı Yukatel Merkezefendi Basket, 100-83’lük skorla kazanmıştı.

GALATASARAY COACH DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ

Galatasaray Nef’te geçtiğimiz günlerde Başantrenör Andreas Pistiolis ile yollar ayrılmıştı. Sarı-kırmızılılarda Pistiolis’ten boşalan Başantrenörlük görevine getirilen isim Zvezdan Mitrovic oldu. Karadağlı Başantrenör, son olarak Monaco’da görev yaparken Fransız ekibiyle Euro Cup şampiyonluğu yaşamış ve o sezon Euro Cup’ta yılın Başantrenörü seçilmişti. Deneyimli çalıştırıcının Yukatel Merkezefendi Basket maçında, sarı kırmızılı ekibin başında ilk maçına çıkması bekleniyor. 

PLAY-OFF ŞANSI VAR

Yukatel Merkezefendi Basket, sezonu sahasında oynayacağı Galatasaray Nef ve Anadolu Efes maçlarıyla birlikte tamamlayacak. Denizli temsilcisi zorlu maçlardan galibiyetle ayrılması halinde, sezonu Play-Off hattının içinde tamamlayabilir. Yeşil siyahlı ekip iki maçı da kazanırsa sezonu 43 puanda tamamlayacak. Play-Off hattının son sırasında 40 puanla Galatasaray Nef bulunuyor.