DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU HEDEFLİYOR

Kaval kemiği olmadan dünyaya gelen ve Ampute Futbol 1. Lig'de Denizli Engelliler Spor Kulübü sporcusu olarak yeşil sahalarda koltuk değnekleri ile koşturan Ali Deniz'in (16) hedefi, A Milli Takım'la dünya şampiyonluğu kazanmak.

Sol bacağının kaval kemiği olmadan dünyaya gelen Ali Deniz (16), küçük yaştan itibaren kaval kemiğinin tedavisi ile mücadele etti. Vücudunun başka yerlerinden nakledilen kemikle yürümeye çalışan Ali, protez bacakla yürümeyi öğrendi. Bebekliğinde annesinin aldığı topla oynayarak moral bulan Ali, engelli bir çocuk olarak evde kapanmak yerine sokakta arkadaşlarıyla futbol oynamayı tercih etti. Futbola ilgilisini okul arkadaşlarıyla maç yaparak artıran Ali, geçirdiği 11 ameliyata rağmen hayata küsmedi.

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU HEDEFLİYORSOL BACAĞI DİZ ALTINDAN AMPÜTE EDİLDİ

Protezini değiştirmek için gittiği medikal ürünlerin satıldığı iş yerinde ampute futbol antrenörüne yönlendirilen Ali, 2016'da lisansının çıkartılması sonrası koltuk değnekleri ile yeşil sahalarda boy göstermeye başladı. 2017'de Junior Ampute Milli Takım'ın Polonya'daki kampına katılan Ali, 2018'de de genç milli takım kampına çağrıldı. Ameliyatlara rağmen kemikte gelişme olmayan Ali'nin doktorları, kısa bacağın diz seviyesinden kesilmesine karar verdi. Sol bacağı diz altından ampute edilen Ali, tedavisinin ardından protez bacağıyla yeşil sahalara döndü. Antalya'daki performansıyla göz dolduran Ali Deniz, transfer olduğu Denizli Engelliler Spor Kulübünde takımının başarısı için çalışıyor.

HEDEFİ MİLLİ TAKIM'LA DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU KAZANMAK

Ampute futbolun genç yıldızı Ali Deniz, futbol sevgisinin hastane dönemlerine kadar sokakta arkadaşlarıyla vakit geçirerek, akşam ezanı okunana kadar hep top oynayarak büyüdüğünü belirtti.

"Genç olduğum için iki yılda bir protezimin değiştirmesi gerekiyordu" diyen Ali, "Protezimin zamanı geldi. Protezcim de beni çok seviyordu. Bir ampute futbol takımı var, git istersen. Çok gençsin. Hoşuna giderse belki ileride milli takım topçusu olursun dedi. Gittim oraya. 2015'te bazı sebeplerden olmadı. 2016'da tekrardan konuştuk. 'Gel başla' dedi. Tabii ilk yıl benim için zor oldu top peşinde koşmak. 2017'de sağ olsun antrenörüm beni junior milli takım kampına götürdü, 2018'de de genç milli takım kampına çağırdı. 2019-2020 yıllarında büyük ameliyatlar geçirdiğim için İtalya ve Almanya'ya gidemedim. Bu sezon eylülde gittik Aksaray'da 14 gün boyunca milli takım kampında kaldık. Bir A Milli Takım kampına katılarak milli forma ile boy göstermeyi düşünüyorum. Hedefim Milli Takım'la dünya şampiyonluğu kazanmak. Şu anda 8 maçta 7 gol, üç asistim var. İkinci yarıdaki maçlarda performansımı artırarak sürdüreceğim." ifadesine yer verdi.

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU HEDEFLİYOR

"ALİ BENİ HEP GURURLANDIRDI"

Anne Gül Doğan da hamile iken bebeğin cinsiyetini öğrenmek için gittikleri hastanede Ali'nin kaval kemiğinin olmadığını öğrendiklerini belirterek, "Onunla çok iyi arkadaşısız, çok eğlenceli zaman geçiririz. Ali beni hep gururlandırdı. Bu konuda şanslı anneler arasındayım. Ben Ali'ye sadece şunu yaptım, yolu sadece hafif hafif açtım. Ali hep kendi gitti. Belki başka seçeneğimiz yoktu, güçlü olmak zorundaydık her ikimiz de. Çünkü ikimizin de birbirinden başka kimsesi yok. Bu yola çıktık, hedefimiz daha ilerisi, diğer çocuklar. Artık Ali'yi bir yere kadar getirebildik. Hala kabuğuna çekilmiş birçok çocuk var. Amacım imkan oldukça başkalarına dokunmak." dedi.