YUKATEL MERKEZEFENDİ BASKET’E YAKIŞMADI!

​​​​​​​Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 29’uncu haftasında sahasında Galatasaray Nef’e 53-78’lik skorla farklı mağlup olan Yukatel Merkezefendi Basket, sezonun en kötü maçını oynadı. Rakip potaya 53 sayı bırakan Denizli ekibi, lig boyunca en az sayı kaydettiği maçı oynadı. Play-Off oynama şansını da kaybeden yeşil siyahlılar, ligde kalmayı  garantiledi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 29’uncu haftasında sahasında Galatasaray Nef’i konuk eden Yukatel Merkezefendi Basket, sezonun en kötü maçını oynadı. Rakip potaya sadece 53 sayı atabilen yeşil siyahlılar, ‘en düşük sayı’ attığı maçını oynarken, 25 sayılık farkla da ‘en çok fark’ yediği maçı oynamış oldu.

YAYIN GERİSİNDEN DE SEZONUN EN KÖTÜSÜ

Galatasaray Nef karşısında ilk periyodu 18-14 önde kapatan Denizli ekibi, kabus gibi bir 3 periyot oynadı. Farklı mağlubiyetin en büyük etkenlerinden biri de üçlük atışlar oldu. Yeni transfer Manny Harris dışında hiçbir oyuncu üç sayılık isabet bulamazken, Harris 7 üçlükte 3 isabet buldu. Arca Tülüoğlu 3, Nikos Rogkavopoulos 8, Rathan Mayes 2, Ayberk Olmaz 5, Tomasz Gielo 3 ve Bilgehan Diril 1 üç sayılık denemede isabet bulamadı. Takımın üçlük yüzdesi 10.34’de kaldı.

HAMİLTON’IN ÇABASI YETMEDİ

Mücadelede takımın en skorer ismi 18 sayıyla Jonny Hamilton oldu. Manny Harris ise 11 sayıda kaldı. Rathan Mayes ve Nikos Rogkavopoulos 7 sayı kaydederken, Denizli ekibinde altı oyuncu ise sayı katkısı veremedi.