ŞEHRİN EFENDİLERİ, SEZONA EVİNDE VEDA EDİYOR

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde iç saha maçlarında başarılı bir sezon geçiren Yukatel Merkezefendi Basket, ligin son haftasında evinde Anadolu Efes’i konuk edecek. Sezona taraftarları önünde veda edecek Şehrin Efendileri, ligi galibiyetle tamamlamak istiyor.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı 29 maçta 11 galibiyet, 18 mağlubiyet alarak, ligde 40 puanla 13’üncü sırada bulunan Yukatel Merkezefendi Basket, sezonun son maçında sahasında Anadolu Efes’i konuk edecek. Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda, pazar günü oynanacak mücadele saat 13.00’te başlayacak. Ligde kalmayı garantileyen ve rahat bir konumda bulunan Denizli ekibi, seyircisi önünde sezona galibiyetle veda etmek istiyor. Yeşil siyahlılarda zorlu maç öncesinde eksik oyuncu bulunmuyor.

EVİNDE RAKİPLERE GEÇİT VERMEDİ

Bu sezon sahasında 14 maça çıkan Yukatel Merkezefendi Basket, oynadığı maçlar ve taraftarının desteğiyle rakiplerinin adeta korkulu rüyası oldu. Özellikle zirvede yer alan güçlü takımları Denizli’de mağlup etmeyi başaran yeşil siyahlı ekip, 14 maçın 9’unu kazanmayı başardı. 8 maç üst üste kazanarak önemli bir seri yakalamayı başaran yeşil siyahlılar, Fenerbahçe Beko ve Türk Telekom gibi zirvedeki takımları da mağlup ederek adından söz ettirdi. Ligin 26’ncı haftasında Pınar Karşıyaka ile karşılaşan Merkezefendi Basket, kolay kolay hafızalardan silinmeyecek maçı, üç uzatma sonunda 101-109’luk skorla kaybederek, galibiyet serisini sonlandırmıştı.

 ROGKAVOPOULOS TAKIMI SIRTLADI

Yunanistan’ın Promitheas Patras takımından sezon başında transfer edilen 21 yaşındaki Yunan uzun Nikos Rogkavopoulos, takımın en skorer oyuncusu oldu. Ligde oynadığı 28 maçta 32 dakika  ortalamasıyla oynayan Yunan oyuncu, 15.46 sayı, 6.25 ribaund ve 1.1 asist ortalaması yakaladı. Rogkavopoulos, toplamda kaydettiği 433 sayıyla da takımın en skorer oyuncusu konumunda yer alıyor. Nikos’u 304 sayı ve 11.26 ortalamayla Andrew Harrison, 245 sayı ve 10.65 ortalamayla Jonny Hamilton ve 201 sayı 6.93 ortalamayla Ayberk Olmaz takip etti.