NİKOS EUROLEAGUE YOLCUSU MU?

Sezon başında Yunanistan’ın Promitheas Patras takımında Yukatel Merkezefendi Basket’e transfer edilen ve gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Yunan forvet Nikos Rogkavopoulos’a, üç EuroLeague takımının talip olduğu iddia edildi. 21 yaşındaki başarılı oyuncunun, gelecek sezon için bu üç takım arasında bir tercihte bulunacağı iddialar arasında yer aldı.

Bu sezon Yukatel Merkezefendi formasıyla Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde adından sıkça söz ettiren Yunan oyuncu Nikos Rogkavopoulos’a, EuroLeague’den üç takımın talip olduğu iddia edildi. İsrail kaynaklı One’dan Moshe Barda’nın haberine göre EuroLeague kulüpleri Baskonia, ALBA Berlin ve ASVEL’in, Yunan yıldızı takipte oldukları ve kadrolarına katmak istedikleri belirtildi.

Transferin gerçekleşmesi halinde Yukatel Merkezefendi Basket, Max Heidegger’in Baskonia takımına transfer olmasının ardından ikinci yıldızını da EuroLeague’e yolcu edecek.

Yeşil siyahlı ekiple birlikte Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde bu sezon 27 maçta mücadele eden Yunan forvet, 15.7 sayı, 6.3 ribaund, 1.9 asist ve 1.1 top çalma ortalamaları yakaladı.

Nikos Rogkavopoulos