ACI SEZONUN İSTATİSTİKLERİ!

Tarihinin en kötü dönemini geçirerek küme düşen ve ilk kez ikinci ligde mücadele edecek olan Denizlispor, takım istatistiklerinde de sınıfta kaldı. Yeşil siyahlı ekip, ligde en az gol atan ve en çok gol takım unvanlarının sahibi oldu. Horozların sezon boyunca en istikrarlı oyuncusu ise takım kaptanı Gökhan Süzen oldu. Yeşil siyahlı ekipte 9 futbolcu sezon boyunca forma giyemedi.

Spor Toto 1’nci Lig’de tarihinin en kötü sezonunu geçiren Denizlispor, ligde kalmayı başaramadı. 19 takımlı Spor Toto 1’nci Lig’de, 36 maça çıkan yeşil siyahlılar ikisi hükmen olmak üzere sadece 7 galibiyet alabildi. 5 maçtan beraberlikle ayrılan yeşil siyahlılar, 24 maçta sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Topladığı 23 puanla 18’nci sırada yer alan Horozlar, tarihinde ilk kez 2’nci Lig’e düşme üzüntüsünü yaşadı.

Ligde ‘en az gol atan takım’ unvanına sahip olan Denizlispor, rakip filelere 35 gol atarken, yediği 67 golle en çok yiyen takımlardan birisi oldu. -32 gol averajıyla, ligin en kötü averajına sahip olan takım, yine yeşil siyahlılar oldu.

SAHADA EN FAZLA KAPTAN KALDI

Denizlispor’da en çok forma giyen oyuncu takım kaptanı Gökhan Süzen oldu. 35 yaşındaki tecrübeli futbolcu, 32 maçta 2 bin 722 dakika yeşil-siyahlı formayla boy gösterirken, 28 yaşındaki Muhammet Gönülaçar 30 maçta 2 bin 573 dakika, 29 yaşındaki Mustafa Çeçenoğlu da 30 maçta 2 bin 433 dakika forma giydi. Kaleci Hüseyin Altıntaş 25 maçta 2 bin 193 dakika lig performansı gösterdi.

EN GOLCÜ ŞİŞMANOĞLU

Takımın en golcü ismi 24 maçta 8 gole imza atan Ömer Şişmanoğlu olurken, Mustafa Çeçenoğlu 30 maçta 5 gol, Özer Özdemir 19 maçta 3 gol, Bekir Turaç Böke 31 maçta 3 gol, Mayi 17 maçta 2 gol, Gökhan Süzen 32 maçta 2 gol attı. Hakan Çinemre ve Okan Derici 1’er gole imza attı. En çok asist yapan isim ise yine 7 asistle Gökhan Süzen oldu. Ömer Şişmanoğlu 3, Emre Sağlık 2, Mustafa Çeçenoğlu, Muhammet Özkal, Bekir Turaç Böke, Djedje, Berkant Gündem, Okan derici ve Özer Özdemir sezonu 1’er asistle tamamladı.

9 FUTBOLCU ŞANS BULAMADI

Yönetim ve teknik adam istikrarsızlığı yaşayan Denizlispor’da, futbolcuların da istikrarsız bir görüntü çizmesi kaçınılmaz oldu. Bu sezon 42 futbolcuya lisans çıkaran Denizlispor’da 9 futbolcu hiç forma giyemedi. Bu futbolcular Talha Eren Ateş, Ali Eren Yalçın, Şerefhan Sağlık, Emir Toprak Dinç, Ramazan Karakurt, Kemal Çetinkaya, İsmail Aissati, Melik Talha Çiftçi ve Emre Ak oldu.

5 KIRMIZI KART ÇIKTI

Denizlispor’da futbolcular sezon boyunca 64 sarı 5 de kırmızı kart gördü. Gökhan Süzen, Hakan Çinemre, Leo Swechlen, Kevin Mayi ve Abdülkadir Sünger kırmızı kart görürken, en çok sarı kart gören isimler 8’er kez ile Mustafa Çeçenoğlu ve Emre Sağlık oldu. Muhammet Gönülaçar 7, Leo Swechlen 6 ve Djedje ise 5’er sarı kartla sezonu tamamladı.