SATRANÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA HEYECAN BAŞLADI

Bu yıl 38’incisi düzenlenen Yurtlar Genel Müdürlüğü Açık Yaş Satranç Türkiye Finalleri, Denizli’de başladı. 25 ilden 46 sporcunun katıldığı turnuva, İsviçre sistemi üzerinden 5 tur yapılacak.

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Açık Yaş Satranç Türkiye Finalleri, Denizli’de düzenlenen seremoniyle başladı. Bu yıl 38’ncisi düzenlenen turnuvaya, 25 ilden 46 sporcu katılıyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan seremoninin ardından şampiyonanın teknik toplantısı yapıldı.

Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında kalan ve illerinde başarılı olmuş üniversite öğrencilerini buluşturan turnuva, İsviçre sistemi üzerinden 5 Tur yapılacak. 

Şampiyonanın açılış konuşmasını yapan Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Türkiye’nin en prestijli satranç salonlarından biri olan, Pamukkale Satranç Salonu’nda şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını kaydederek tüm sporculara başarılar diledi. 

Açılış programının ardından Denizli’ye gelen sporculara hediyeler takdim edilirken günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.