HALK OYUNLARINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU 15 TEMMUZ ANADOLU LİSESİ

Halk Oyunları Okullar Türkiye Şampiyonasında Zonguldak’ta sahne alan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi, düzenlemeli dalda 91.71 puanla Türkiye Şampiyonu oldu. Bu sonuçla 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi üst üste ikinci defa Türkiye Şampiyonu olma başarısını elde etti.

Okul Sporları Federasyonu’nun düzenlediği Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası 05-06 Haziran tarihlerinde Zonguldak’ta yapıldı. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şampiyon ekipler, kendi yörelerine ait oyunları sergileyerek izleyenlere görsel şölen yaşattı. Yarışmada 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunları Topluluğu, düzenlemeli dalda 8 takımla yarışarak Denizli’yi temsil etti.

Halk Oyunlarında performansları ile takdir kazanan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, geçen sene elde ettiği Türkiye Şampiyonluğu başarısını bu yıl da tekrarladı. Önce il yarışmalarında, ardından gruplarda şampiyon olan Denizli temsilcisi, Zonguldak’taki finallerde de aynı konsantrasyonla altın madalyanın sahibi oldu.

ANTRENÖR GÜNAY “HEDEFE ULAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Antrenör Ömür Günay, halk oyunları sayesinde bu toprakların kültürüne aşkla bağlı olduklarını, bu işe gönül vererek gece gündüz demeden sabırla ve inançla çalıştıklarını söyleyerek, “Ekibimle gurur duyuyorum. Çocuklar sahneye adım attıkları andan itibaren kocaman yürekleriyle izleyenleri heyecanlandırıyor. Bu şampiyonluk herkese geçen yıl elde ettiğimiz başarının tesadüf olmadığını gösterdi.” dedi.