BAŞKAN DEVECİLER: “BU SENE DE BÜTÇEMİZİ AŞMAYACAĞIZ”

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Yukatel Merkezefendi Basket’te kulüp Başkanı Veli Deveciler, yeni sezon planlamasına dair açıklamalarda bulundu. Transfer listelerinin hazır olduğunu belirten Başkan Deveciler, geçen sezon olduğu gibi bu sezonda da bütçeyi aşmayacaklarını söyledi.

Yukatel Merkezefendi Basket’in transfer planlaması hazır

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ikinci sezonunu tamamlayan Yukatel Merkezefendi Basket’in kurmayları, yeni sezonun planlamasına başladı. Kulüp Başkanı Veli Deveciler, transfere başlamak için piyasanın oluşmasını ve takım sayısının belli olmasını beklediklerini söyledi.

“PLANLAMAMIZI YAPTIK”

Transfer listelerinde alternatifli olarak yerli ve yabancı oyuncu isimlerinin belirlendiğini belirten Deveciler, “Pazarın açılmasını, fiyatların oluşmasını bekliyoruz. Oyuncu planlamamızı yaptık, isimleri belirledik. Yerli kadroyu daha güçlü hale getireceğiz. Yabancı isimler de belli” diye konuştu.

LİG KAÇ TAKIMLA OYNANACAK

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde yabancı sayısının 6’ya çıkarılması konuşulurken, Başkan Veli Deveciler, bu konuya da değindi.  Deveciler, “Ligin kaç takımla oynanacağı da transfer politikamızı belirleyecek. Eğer lig 18 takım olacaksa yabancı sayısının mutlaka 6'ya çıkarılmasını gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü yerli oyuncu havuzunun yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

BÜTÇEMİZİ AŞMAYACAĞIZ

Geçen sezon Basketbol Süper Ligi’nin en düşük bütçeli takımlarından biri olan Denizli temsilcisi, bu sezonda aynı politikayı izleyecek. Bütçeyi kesinlikle aşmayacaklarını belirten Başkan Veli Deveciler, “Geçen sezon olduğu gibi belirlediğimiz bütçeyi kesinlikle aşmayacağız. Buradaki en büyük zorluk döviz kurunu öngörmekte. Biz doların yıllık ortalamasını 27 TL olarak hesapladık" diye konuştu.