DENİZLİSPOR BAŞKANI MEHMET UZ ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPTI

​​​​​​​Denizlispor’un küme düşmesinin ardından ilk defa kameraların karşısına geçen Başkan Mehmet Uz, suskunluğunu bozdu. Kulüp binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Uz, başarısızlığın tek sorumlusunun kendisi olduğunu söyledi. Yönetim kuruluyla toplantı yaptıktan sonra devam etme kararı aldıklarını belirten Uz, başkanlık için aday olmak isteyenlere yine açık kapı bıraktı.

Tarihinde ilk defa TFF 2’nci Lige düşen Denizlispor’da Başkan Mehmet Uz, uzun süren sessizliğini bozdu ve kulüp binasında kameraların karşısına geçti. Yönetim kuruluyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Uz, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“TEK SORUMLU BENİM”

Sözlerine “Başarının mimarı çok olur, başarısızlığın sorumlusu olmaz” diyerek başlayan Denizlispor Başkanı Mehmet uz, “Ben buradayım. Kimseyi eleştirmeye gerek yok. Başarısızlığın tek sorumlusu benim. Geçen sezon ligde kaldığımızda bırakmak istemiştim. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla konuştuğumuzda devam etme yönünde karar aldık. Denizlili iş insanlarımızla takımı bu güne getirmeye çalıştık. Olumsuzluklar da oldu. Hepimiz üzgünüz. Böyle bir markanın ikinci ligde olmasını kimse kabullenemiyor. Borç olduğu sürece hiçbir takımın devam etme şansı yok. Düşmeyenler bile ne yapacağını bilmiyor” diye konuştu.

“BORCUN HESABINI BEN DE BİLMİYORUM”

Kurun artışına dikkat çeken Başkan Uz, “8,5 olduğu noktadan bugün 25’lere geldik. Borcun hesabını ben de bilmiyorum. Bugün kur 25 TL, yarın 30 TL. Benim geçen seneden futbolculara bir lira borcum yok. Bu sene ise maalesef düşmeyi gördükten sonra mevcut futbolcuların alacaklarını ödemediğimi her yerde söylüyorum. Çünkü o futbolcularla düştük ve onlara ödeme yaparak, ödüllendirmek istemedim” dedi.

“İCRALARLA BOĞUŞUYORUZ”

Kulübe sürekli icra geldiğin belirten Başkan Uz, “Futbolculara ‘gelin anlaşalım’ dedik. Kimse yanaşmadı. Bırakın indirim yapmayı, imza dahi vermediler. Bu kulübe en büyük zararı verenler futbolculardır. Şartlar ne olursa olsun, bu borcun bitmesi gerekiyor. Şirketleşerek ya da alıcısı varsa satarak bu kulübün borcu bitmeli” diye konuştu.

“10 KİŞİNİN KONUŞMASIYLA İSTİFA ETMEM”

Yönetim kuruluyla toplantı yaptığını ve göreve devam edeceklerini açıklayan Başkan Mehmet Uz, “2 gün önce yönetim kurulu arkadaşlarımla toplantı yaptım. Ön hazırlığımızı yaptık. Bıraksak sonuçlar ne olur? Bırakmasak sonuçlar ne olur? Hepsini düşündük. Sadece 10 kişinin konuşmasıyla ben buradan istifa etmem. Ama aday varsa, her zaman söylediğim gibi, çıkar ‘adayım’ der. Bizde projelerine inanırsak, kulübü teslim ederiz. Biz yeni sezonun planlarını yapıyoruz. Yönetime yeni dahil ettiğimiz arkadaşlarımız var. Fatih Harktı, Murat Saylan, Özgür Sarıtaş, Mevlüt Yeğen aramıza katıldı. Şirketleşme konusunda yine çabalarım var. Giden oyuncuları arayacağım. Gelmek isteyeni takıma dahil edeceğiz. Bu takım Denizli’nin markası. Bu takıma sahip çıkalım. Denizlispor yok olursa bütün Denizli’nin suçu olur. Bu takımı tekrar layık olduğu noktaya getirmek istiyoruz. Tüm Denizli halkından destek vermelerini istiyorum. Personellerin alacaklarını bayram önü ödemeyi planlıyoruz. Sözleşmesi devam eden futbolcuların alacaklarının tamamını ödedim. Biz bu takımı ne olursa olsun, sahaya çıkaracağız” ifadelerine yer verdi.