ALİ KOÇ’UN AKLI HALA 2006 YILINDA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda 2006 yılında oynanan Denizlispor-Fenerbahçe maçına değindi. Fenerbahçe’nin Denizli’de şampiyonluğu kaybettiği maça değinen Koç, “Denizli maçı bugünün dünyasında nerde olursa olsun bitirilmezdi” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübünün Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 17 yıl önce Denizli’de şampiyonluğun bırakıldığı  maçı  hatırlattı. Fenerbahçe’nin Denizlispor karşısında şampiyonluğu kaybettiği maça atıfta bulunan Koç, ‘Kurgulanan maç’, ‘Kurgulanan Lig’ ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin 6 sezon içinde 3 defa şampiyonluğu son maçta kaybettiğini ve bu maçlardan birisinin 2006 yılında oynanan Denizlispor maçı olduğunu vurgulayan Koç, “Fenerbahçe Spor Kulübü, 6 sezon içinde 3 defa şampiyonluğu son maçta kaybetmiştir. İkisi de kendi stadımızda. 2006’da oynanan Denizli maçı bugünün dünyasında nerde olursa olsun o maç bitirilmezdi” açıklamalarında bulundu.

O MAÇTA NE OLMUŞTU?

Denizlispor ile Fenerbahçe 2005-2006 sezonu 34’üncü haftasında Denizli Atatürk Stadyumunda karşı karşıya gelmiş ve saha olaylarının yaşandığı karşılaşma 1-1 sona ermişti. Bu skorla Denizlispor Süper Lig’de kalmayı başarırken, Fenerbahçe ise yaşadığı puan kaybı sonrası şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırmıştı.  Maçın başlamadan ve oynanırken sahaya atılan konfetiler nedeniyle maç sık sık durmuş ve karşılaşmanın hakemi Selçuk Dereli mücadeleyi 16 dakika uzatmış, 1-1 sona eren karşılaşma yıllarca dillerden düşmemişti.