YERLİ ROTASYONU DEĞİŞİYOR

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Yukatel Merkezefendi Basket’te transfer çalışmaları henüz başlamazken, kadroda yer alan yerli oyunculardan Ayberk Olmaz ve Arca Tülüoğlu takımdan ayrıldı. Ayberk Olmaz Manisa Büyükşehir Belediye Spor’a transfer olurken, Arca Tülüoğlu ise Bahçeşehir Koleji'yle anlaştı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde henüz transfer hamlesi yapmayan Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'te geçen sezonun önemli isimlerinden Ayberk Olmaz ve Arca Tülüoğlu, takımdan ayrıldı. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele ettiği iki sezonda da sil baştan kadro kuran yeşil siyahlı kurmayların, bu sezon da aynı transfer politikasını izleyip izlemeyeceği, taraftarların en çok merak ettiği konuların başında geliyor.

AYBERK OLMAZ, MANİSA BBSK’DA

Yukatel Merkezefendi Basket’te bu sezon 30 maçta süre alan 26 yaşındaki mili oyuncu Ayberk Olmaz, Türkiye Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Manisa Büyükşehir Belediye Spor ile anlaştı. Başarılı oyuncu Ege ekibiyle, 1 yıllık sözleşme imzaladı. Yeşil siyahlı formayla 30 maçta 23.09 süre ortalaması yakalayan Ayberk Olmaz, maç başında 6.97 sayı, 4.80 ribaund ve 0.80 asist ortalamaları ile oynadı.

Ayberk Olmaz, bu sezon ligin 17’nci haftasında Denizli’de oynanan Darüşşafaka Lassa maçında kaydettiği 24 sayıyla, maçın kazanılmasında en büyük rolü oynamıştı.

ARCA TÜLÜOĞLU BAHÇEŞEHİR KOLEJİ İLE ANLAŞTI

Yukatel Merkezefendi Basket’te Ayberk Olmaz’ın ardından takımdan ayrılan ikinci oyuncu Arca Tülüoğlu oldu. Denizli ekibinde geçen sezon 5.4 sayı, 2.1 ribaund, 4.1 asist ortalamalarıyla oynayan 26 yaşındaki guard Bahçeşehir Koleji'yle anlaştı. Pınar Karşıyaka altyapısından yetişen oyuncu, Konyaspor ve Bornova Belediyesi Karşıyaka'da da oynamıştı.

Bu sezon ligin 22’nci haftasında Denizli’de oynanan Beşiktaş Emlakjet maçında son saniyede kaydettiği basketle maçı takımına kazandıran Arca Tülüoğlu, Denizlili taraftarların hafızalarında bu maçla hatırlanacak.