DENİZLİ'DEKİ TENİS TURNUVASINDA MİLLİ TAKIM ŞAMPİYON OLDU

Avrupa Tenis Birliği tarafından Pamukkale Tenis Kulübü'nde 10 ülkenin katılımıyla düzenlenen 14 Yaş Altı Avrupa Yaz Kupası elemelerinde, Fransa ile finale kalan 14 Yaş Altı Tenis Erkek Milli Takımı, 2-1'lik bir galibiyetle şampiyonluğu elde etti.

Avrupa Tenis Birliği tarafından düzenlenen Tennis Europa Erkekler 14 Yaş Altı Yaz Kupası elemelerinin Türkiye ayağı, Pamukkale Tenis Kulübü ev sahipliğinde 1-4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye Tenis Federasyonu'nun organizasyonuyla düzenlenen ve 10 ülkenin katıldığı elemelerde, Samim Filiz, Kaan Işık Koşaner ve Mustafa Ege Şık'tan oluşan kaptanlığını Umut Alptekin ve Selim Çabuk'un üstlendiği 14 Yaş Erkek Milli Takımı İsviçre'yi 2-1, Karadağ'ı 3-0 mağlup etti.

Türkiye ve Fransa milli takımları, rakiplerini yenerek finale kaldı. Finalde rakibini 2-1 mağlup eden milliler, grubunu lider olarak tamamladı. Ay-yıldızlılar bu sonuçla 7-9 Temmuz 2023'te İspanya'nın Valencia kentinde düzenlenecek Avrupa Yaz Kupası Finalleri'ne gitmeye hak kazanırken, Fransa grup ikincisi oldu.

Karşılaşmadan sonra sporculara Denizli Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman’ın katılımıyla düzenlenen törenle madalya ve kupaları verildi.