YERLİ ROTASYONUNA ÜÇ TAKVİYE

Transfer çalışmalarını sürdüren Yukatel Merkezefendi Basket, yerli rotasyonunu üç genç oyuncuyla güçlendirdi. Denizli ekibi Bornova Belediyesi Karşıyaka takımında forma giyen Çağatay Özkan, Venezuela ekibi Heroes de Falcon takımından Alihan Demir ve Bahçeşehir Koleji’nden Görkem Doğan'ı kadrosuna kattı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Yukatel Merkezefendi Basket’te transfer çalışmaları sürüyor. Yeni sezon kadro yapılanmasına yerli rotasyonuyla başlayan Denizli ekibi ilk transferlerini TED Ankara Kolejliler takımından Ömer Yasir Küçük ve Balıkesir BŞB'den Berke Aygündüz'ü kadrosuna katarak gerçekleştirmişti. Bu transferlerin ardından 3 yerli oyuncuyla daha anlaşma sağlandı. Yeşil siyahlılar Bornova Belediyesi Karşıyaka takımında forma giyen 22 yaşındaki Çağatay Özkan, Venezuela ekibi Heroes de Falcon takımından 27 yaşındaki Alihan Demir ve Bahçeşehir Koleji’nden 25 yaşındaki Görkem Doğan'ı kadrosuna kattı.

ALİHAN DEMİR KİMDİR?

NCAA'den Türkiye Basketbol Süper Ligi'ne, Bulgaristan'dan Meksika'ya kadar geniş bir tecrübeye sahip Alihan Demir, Minnesota'da başladığı basketbol yolculuğunu Tofaş, Türk Telekom ve Beşiktaş gibi prestijli takımlarla sürdürdü. Sonrasında ise Rayos de Hermosillo ve Heroes de Falcon gibi takımlarda oynayarak, kariyerine yeni deneyimler ekledi. Alihan, geçtiğimiz sezon Venezuela'da 6.5 sayı, 5.7 ribaund ve 1.3 asist ortalamaları ile oynadı.

ÇAĞATAY ÖZKAN KİMDİR?

Çağatay, basketbol kariyerine Pınar Karşıyaka altyapısında başladı ve buradan gelen güçlü temel ile TB2L ve BSL'de oynadı. Bornova Belediye KSK takımında da tecrübe kazanan Çağatay, 7.5 sayı, 3.7 ribaund ve 1.7 asist ortalamalarıyla son sezonunda etkileyici performanslar sergiledi. Milli takım formasını U-17, U-19 ve 3x3 U-18 kategorilerinde gururla taşıyan Çağatay, genç yaşına rağmen önemli deneyimler edindi.

GÖRKEM DOĞAN KİMDİR?

Görkem, kariyerine Pınar Karşıyaka altyapısında başlayarak, basketbolun önemli takımlarında yer alarak kendini kanıtladı. Karşıyaka’nın yanı sıra, Darüşşafaka ve Bahçeşehir gibi BSL takımlarında da oyununu sergiledi ve etkileyici performanslarıyla dikkat çekti. U-18 ve U-20 milli takımlarında da görev yapan Görkem, genç yaşına rağmen önemli deneyimler edinmiş bir oyuncu.