YUKATEL MERKEZEFENDİ BASKET’TE VEDALAR SÜRÜYOR

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Yukatel Merkezefendi Basket’te yeni sezon yapılanması kapsamında yerli oyuncularla yollar ayrıldı. Denizli ekibi yabancı oyuncuların ardından takımdan ayrılan yerli oyuncular için veda mesajı yayınladı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yukatel Merkezefendi Basket, iki genç oyuncu Bilgehan Diril ve Eyüp Can Öncü dışında kadroda yer alan tüm oyuncularla yollarını ayırdı. Yeni sezon planlaması kapsamında başta takım kaptanı Altan Erol olmak üzere, Gökhan Aydın, Bertan Baştan, Arca Tülüoğlu, Doğan Şenli ve Ayberk Olmaz'a da katkıları için teşekkür etti. Kulübün sosyal medya hesaplarından yayınlanan mesajda “Birlikte kazandığımız zaferler, birlikte yaşadığımız heyecanlar, birlikte aşılan zorluklar. Hepsi unutulmaz oldu. Sahada ter döken, mücadele eden ve Merkezefendi'nin onurunu her zaman koruyan bu değerli oyuncularımıza teşekkür ediyoruz. Hepiniz, bu takımın ruhunu, azmini ve tutkusunu yansıttınız. Hepiniz, Şehrin Efendileri oldunuz. Her birinizin yeni takımlarınızda başarılar diliyoruz. Merkezefendi'nin kapısı sizlere her zaman açık olacak. Bu formayı taşıdığınız için, bu şehirde bir iz bıraktığınız için teşekkür ederiz. Her zaman bir parçanız bizimle kalacak” denildi.

YABANCILARIN DA HEPSİ GİTTİ

Denizli ekibinde daha önce yabancı oyuncular Nikos Rogkavopoulos, Xavier Rathan-Mayes, Tomasz Gielo, Johnny Hamilton ve Manny Harris takımdan ayrılmıştı. Sezon içinde Andrew Harrison ile de yollarını ayıran yeşil siyahlı ekibin kadrosunda şu anda yabancı oyuncu bulunmuyor.

2 OYUNCUNUN DURUMU BELİRSİZ

Yukatel Merkezefendi Basket’in geçen sezonki kadrosundan sadece genç oyuncular Bilgehan Diril ve Eyüp Can Öncü kaldı. Bu iki oyuncunun takımda kalıp kalmayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Yeşil siyahlı ekibin kadrosunda Eyüp Can ve Bilgehan dışında geçen sezondan hiçbir oyuncu kalmadı.

Yeşil siyahlı kurmaylar takımdan ayrılan yerli oyuncuların yerine Berke Aygündüz, Ömer Yasir Küçük, Alihan Demir, Çağatay Özkan, Görkem Doğan ve Oktay Güneş’i kadroya kattı.

TEKNİK EKİBE İKİ TAKVİYE

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi takımlarından Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket, antrenör Zafer Aktaş'ın yardımcılığına Sergey Sergen Horuz ve Erhan Yetim'i getirdi.