HAMLEDE İLK 6'YA GİREN TAKIMLAR İKİNCİ LİG'E KATILACAK

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası, Denizli'nin ev sahipliğinde Pamukkale Satranç Salonu'nda düzenlenen açılış töreninin ardından başladı. 22 Temmuz tarihine kadar devam edecek şampiyonada sporcular hamlelerini Türkiye Satranç İkinci Ligi'ne çıkmak için yapacak.

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

Türkiye Satranç Federasyonu faaliyet programında yer alan 2022-2023 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası, 15-22 Temmuz tarihleri arasında Denizli'nin ev sahipliğinde yapılacak. Pamukkale Satranç Salonu'nda düzenlenen açılış töreninin ardından başlayan ve 22 Temmuz tarihine kadar devam edecek şampiyonada ilk 6'ya giren takımlar Türkiye Satranç İkinci Ligi'ne katılma hakkı kazanacak.

Türkiye'nin 32 ilinden ve KKTC'den 56 takım olmak üzere toplamda 642 sporcunun hamle yapacağı şampiyonanın açılış törenine Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekili Ömer Asım Ötegen, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Durmuş Cansever, Yönetim Kurulu Üyeleri Aykut İlker Mete, Medine Boz, Mustafa İmamoğlu, Genel Sekreter Fırat Yalçın, İl Müdürlüğü Bölüm Müdürleri, sporcular, kulüp temsilcileri, veliler ve antrenörler katıldı.

HAMLEDE İLK 6'YA GİREN TAKIMLAR İKİNCİ LİG'E KATILACAK

TEMMUZ SATRANÇ AYI OLDU

Şampiyonanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, şu an Ankara'da Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nin devam ettiğini, dün ise yine Denizli'de düzenlenen Birinci ve İkinci Lig'in kapanışını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün ise 2023 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Kulüpler şampiyonamızın hemen ardından ise Türkiye Kupası başlayacak. Dolu dolu geçen bir faaliyet programına imza attık. Temmuz satranç ayı olacak dedik ve öyle de oldu. Sizlerle birlikte olmaktan, bu heyecana ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tüm takımlara başarılar diliyorum." dedi.

HAMLEDE İLK 6'YA GİREN TAKIMLAR İKİNCİ LİG'E KATILACAK