DENİZLİ’NİN SÜPER LİG’DEKİ İLK KADIN BAŞKANI: GÜL DOĞAN

​​​​​​​Denizli’yi Ampute Futbol 1’nci Ligi’nde başarıyla temsil eden Denizli Engelliler Spor Kulübü, Antalya’da düzenlenen Play-Off karşılaşmalarının ardından müthiş bir başarıya imza atarak Süper Lig’e yükseldi. Takımda ter döken futbolcularla birlikte, Mayıs ayında kulübü devralarak zor şartlara rağmen zafere ulaşan kulüp Başkanı Gül Doğan, Denizli’nin Süper Lig’deki ilk kadın Başkanı oldu.

Geçen sezon Ampute Futbol 1’nci Ligi’nde Denizli’yi başarıyla temsil eden Denizli Engelliler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı, Antalya’da düzenlenen Play-Off karşılaşmalarının ardından şampiyon oldu ve adını Süper lige yazdırmayı başardı.

Mayıs ayında kulübü devraldıktan sonra takımıyla birlikte müthiş başarıya imza atan Başkan Gül Doğan, Denizli’nin Süper Lig’deki ilk kadın Başkanı olarak tarihe geçti. Zor şartlara rağmen, oyuncularıyla birlikte verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Doğan, şampiyonluğun hikayesini anlattı.

“İLK OLARAK BİR HEDEF KOYDUM”

Başkanlık niyetinin hiç olmadığını ama oğlu Ali’nin takımda yer almasıyla kulüp içinde kendisini bulduğunu anlatan Başkan Doğan, “Hiç kulüp başkanı olmak gibi bir niyetim yoktu. Oğlum Ali’nin takımın içinde olması, takımı nasıl daha iyi yerlere getirebiliriz, görmüş olduğumuz aksaklıkları nasıl azaltabiliriz diye düşünürken, birden kendimi takımın içinde buldum. Mayıs ayının ardından Kulüp Başkanlığı görevine geldim. Başkanlığa gelmemin ardından ilk olarak bir hedef koydum. Çünkü takımda yer alan çocukların hayalleri ve hedefleri vardı. Çok zor bir işin içine girdiğimizin farkındaydık. Çok mücadeleler verdik. Ama sonunda vermiş olduğumuz mücadelenin meyvesini alarak Denizli’de Süper lige çıkan takım olduk. Bunca imkânsızlıklara, olumsuzluklara rağmen, şampiyon olarak Süper ligdeyiz. Bu mutluluğun bir tarifi yok” diye konuştu.

“SERVİSİMİZ YOKTU, BELEDİYE OTOBÜSLERİNDE YOLCULUK ETTİK”

Kadın başkan olmanın zor yanları olduğuna değinen Doğan, “Kadın başkan olmak hem çok güzel hem de çok zor. Sorumlukları çok fazla olan bir görev. Emek vermeniz gerekiyor. Tabiî ki bunların yanında çok keyifli bir görev. Çünkü insanların hayatına dokunuyorsunuz. Benim başkan olmamda en büyük etkenlerden birisi de nasıl birisinin hayatına dokunabilirim, nasıl ona yardımcı olabilirim? Belki bir taşı ben onun için tutup kaldırırsam, daha iyi olur diye düşündüm ve şükürler olsun ki bunu başardım. Takımızı şampiyon yaparak Süper Lige çıkarabildim. Denizli’nin adının en iyi şekilde duyurabildim. Şöyle geriye baktığımızda çocuklar ile benim çocuklarım ile başardım. Çünkü takımda nasıl Ali benim oğlum ise takımdaki her futbolcu benim çocuklarım. Hiçbirini birinden ayırt etmiyorum ve zaten bu başarıyı da çocuklarım ile birlikte kazandım. Ben söz verdim, onlar da çok çalıştı, mücadele etti. O kadar olumsuzluklara rağmen imkânsızlıklara rağmen, servisimiz yoktu ona rağmen belediye otobüslerinde yolculuk ederek pes etmediler. Onlar pes etmeyince, ben daha çok güçlendim. Ben daha çok hırslandım. Belki onlar pes etse bende pes ederdim. Yolun sonu çok güzel oldu” ifadelerine yer verdi.

“MİLLİ TAKIMA OYUNCU GÖNDERMEK İSTİYORUM”

Başkan Gül Doğan en büyük hedefinin Milli takıma oyuncu göndermek olduğunu belirterek, “Denizli olarak bunu yapacak, başaracak gücümüz var. Neden Milli takıma oyuncu gönderemiyoruz. İnşallah Süper Ligde almış olduğumuz başarılar ile bunu başararak Milli takımımıza çok oyuncu vererek adımızın daha fazla duyulmasını istiyorum. Bizden önceki dönemlerde yaşanan yönetimlerde sıkıntılar olsa da, yapmış olduğumuz doğru işlerle bunu değiştirmeyi başardık. Artık Başta Denizli protokolü olmak üzere bizlere bakışları değişti. Çünkü biz doğru işleri yapmaya devam edeceğiz. Bizim Denizli protokolünden tek desteğimiz maddi destek değil, manevi desteğine ihtiyacımız var. Bizim Denizli Ampute olarak büyük hedeflerimiz var. Avrupa Şampiyonası hedeflerimiz var. Bizlere desteklerini eksik etmesinler. Denizli’nin ismini en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Denizli halkının da desteğine ihtiyacımız var. Bizim maçlarımıza gelerek tribünde bizleri desteklesinler. Maçlarımızı KYK Stadında oynayacağız. Maçlarımızda tribünde bizlere destek olmalarını canı gönülden istiyoruz. Denizli halkının tribünde vereceği destek ile Denizli Ampute Futbol takımı daha iyi yerlere getireceğiz” açıklamalarında bulundu.