SATRANÇTA ŞAMPİYON TAKIM GÖZTEPE OLDU

Pamukkale Satranç Salonu'nda 15-22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 2023 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasında Göztepe Spor Kulübü birinciliği elde ederken, gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye Satranç İkinci Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan 6 takım belli oldu.

2023 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası, Pamukkale Satranç Salonu'nda 15-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye'nin 32 ilinden ve KKTC'den 56 takım ve 642 sporcunun hamle yaptığı Kulüpler Şampiyonası'nda sporcular Türkiye Satranç İkinci Ligi'ne çıkmak için mücadele etti.

Şampiyonada Göztepe Spor Kulübü birinci olurken, Resul Caner Satranç Akademi Spor Kulübü ikinci, Trabzon Feda Satranç Spor Kulübü üçüncü, Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü dördüncü, Satranç İstanbul Spor Kulübü beşinci, Akçakoca Kültür Sanat Satranç Eğitim ve Spor Kulübü ise altıncı oldu. Kulüpler Şampiyonası'nda ilk altıya giren takımlar gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye Satranç İkinci Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.

göztepe satranç

2023 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası, Pamukkale Satranç Salonu'nda düzenlenen ödül töreninin ardından sona erdi. Şampiyonanın ödül törenine Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Denizli Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Ömer Asım Ötegen, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eroğlu, sporcular, antrenörler ve veliler katıldı.