ÇETİN: İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ ŞARTLARI ANLATAMADIK

Denizlispor seçimli olağan genel kurulu yarın yapılacak. Mali olarak büyük sıkıntıdaki yeşil siyahlı kulüpte uzun zaman taraftarların hedefinde olan eski başkan Ali Çetin sessizliğini Yeni Olay için bozdu. Çetin, “Biz içinde bulunduğumuz şartları anlatmayı başaramadık. Bu yüzden hedefte olduk. Bugün bu gelirlerle hiçbir Anadolu kulübünün ayakta kalması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Denizlispor’da olağanüstü genel kurul yarın EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Çoğunluk sağlanamaması durumunda genel kurul bir hafta sonra aynı yer ve saatte yapılacak. Transfer yasakları ve mali sıkıntılar içindeki yeşil siyahlılarda uzun zaman eleştirilerin odağında olan eski başkan Ali Çetin sessizliğini Yeni Olay için bozdu. Telefonla ulaştığımız Çetin genel kurula katılmayacağını söyledi, hedefe konmasının nedeninin ise kendilerini ve içinde bulundukları şartları iyi anlatamamaktan kaynaklandığını belirtti.

‘O ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ’

Görevi devrederken yüklü miktarda borç bıraktığı yönündeki eleştirileri hatırlattığımız Çetin; “Yeni yönetim herkesin huzurunda görevi teslim altı. Ben 7 milyon 860 bin Euro borçla teslim aldım. 7 milyon 240 binle teslim ettim. O dönem TL karşılığı yaklaşık 72 milyon lira borç vardı. O günkü kura da bakabilirsiniz. Kulübün tüm hesapları orada, her şey ortada... İnsanların ne söylediği umurumda değil. Benim dönemimde bir kuruş kanunsuz, belgesiz, açıktan bir kuruş varsa ben hepsini öderim. Hem de bire beş öderim. Nakit olarak transfer yasağını kaldıracak parayı da bıraktım. Hepsinin dekontları var. Dönemimin tüm bilançoları bende mevcut. İstedikleri zaman verebilirim” ifadelerini kullandı.

‘KULÜPLERİN AYAKTA KALMASI MÜMKÜN DEĞİL’

Bugün açıklanan Süper Lig rakamlarını da değerlendiren Çetin, “Bu şartlar altında Anadolu kulüplerinin bu gelirlerle ayakta kalması mümkün değil. Bir futbolcu olmuş 30 milyon lira… İki futbolcu alsan zaten para bitti. Sistem bozuk. Biz aynı sorunları yaşadık. Süper Lig’de sadece 6 hafta seyircili oynadım. Pandeminin verdiği zarar ortada. Stat geliri yokken biz güvenlik parası ödedik. Bunları insanlar bilmiyor. İçinde bulunduğumuz koşulları anlatamadık. Bu nedenle hedef olduk. 5 milyon liraya stat yaptım Bunu kim yapabilir?