ROBİNSON OUT MASON IN

Ligde ilk kez kazanan Merkezefendi Basket takviyeleri sürdürüyor. Yeşil siyahlılar Le Mans’ın guardı Mason’ı kadrosuna kattı. Robinson ile de yollar ayrıldı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve geçen hafta ilk galibiyetine imza atan Yukatel Merkezefendi Belediyesi, oyun kurucu pozisyonunda değişikliğe gitti. Denizli ekibi, sezon başında kadrosuna kattığı oyun kurucu Justin Robinson'un sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshetti. Robinson sakatlığı nedeniyle ligde yalnız 2 maçta şans bulup 7,5 sayı, 1,0 ribaund, 6,5 asist ortalamaları tutturdu.

ROBİNSON OUT MASON IN

MASON TAKIMA DAHİL OLDU

Yeşil siyahlılar, Justin Robinson’un yerine Fransa Ligi’nde Le Mans takımında forma giyen Nate Mason ile sözleşme imzaladı. 28 yaşındaki oyun kurucunun kariyerinde NBA G League takımları ve Avrupa takımları bulunuyor. Alihan Demir ve Daniel Oturu’nun da mezun olduğu Minnesota Üniversitesi’nden mezun olan Mason, son senesinde 16,7 sayı 3,6 ribaund 4,2 asist ortalaması yakaladı.Mason geçtiğimiz sezon Porto Riko Ligi’nde final oynayıp en iyi yabancı ilk beşine seçildi. Porto Riko Liginde 20,9 sayı, 4 ribaund ve 6,1 asist ortalamaları tutturdu.

Sezona Fransa Ligi’nde ve Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Le Mans takımında başlayan Mason, sezonun geri kalanında YukatelMerkezefendiBasket’inbaşarısı için ter dökecek.