MERKEZEFENDİ BASKET’TEN FORVET HAMLESİ

Basketbol Süper Ligi’nde alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren Merkezefendi Belediyesi Basket, Galatasaray Ekmas forması giyen Muhaymin Mustafa ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşma yaptı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde Darüşşafaka Lassa’yı mağlup ederek ligde ikinci galibiyetini alan Merkezefendi Belediyesi Basket, kadrosuna takviye yaptı. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizli ekibi, Galatasaray Ekmas forması giyen Muhaymin Mustafa ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşma yaptı.

İSTENİLEN PERFORMANSI GÖSTEREMEDİ

Geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılı takıma transfer olan Muhaymin Mustafa bir türlü istenilen performansı gösteremedi. Bu sezon 5 maça çıkan 24 yaşındaki oyuncu Zvezdan Mitrović tarafından ortalama 7 dakika süre alabildi.

MERKEZEFENDİ BASKET’TEN FORVET HAMLESİ

MUHAYMİN MUSTAFA KİMDİR?

Yunanistan Ligi’nde IonikosNikaias takımından2022-2023 sezonu başında Galatasaray’a transfer olan Muhaymin Mustafa, Sudanlı bir ailenin çocuğu olarak Lefkoşa’da dünyaya gelen Muhaymin Mustafa, çocukluk yıllarını Girne’de geçirdi. 10 yaşında geldiğinde Anadolu Efes tarafından keşfedilerek İstanbul’a geldi.

2015-2016 sezonunda ilk profesyonel çıkışını o dönem Anadolu Efes’in pilot takımı olan Pertevniyal ile TBL’de gerçekleştirdi. 2017’de ilk Süper Lig maçına Pınar Karşıyaka karşısında çıktı. 9 Ocak 2018’de çift lisans ile TBL’de mücadele eden İstanbulspor ve Anadolu Efes’te forma giymeye başladı.

2018-2020 yılları arasında 2 sezon boyunca Tofaş forması ile ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Muhaymin, 2020 yazında Yunanistan Ligi ekiplerinden IonikosNikaias’a transfer oldu. Buradaki ilk sezonunda 4.9 sayı, 2.9 ribaunt, ve 1.2 top çalma ortalamaları ile oynadı. Geçtiğimiz sezon ise Yunanistan Ligi’nde forma giydiği 20 maçta 8.4 sayı, 4.6 ribaunt ve 1.3 assist, FIBA Europe Cup’ta ise 9.3 sayı, 5 ribaund ve 1.5 asist ortalamaları ortalamaları yakaladı.

Aynı zamanda Türk Milli Takımı U16, U17, U18 ve U20 kategorilerinde de forma giyen Muhaymin Mustafa, 2015 U16 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda üçüncü, 2016 U17 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ikinci olma başarısı gösteren kadrolarda da yer aldı.