TEHDİT KÜFÜR REZALET…

PAÜ arenada Merkezefendi’ye son çeyrekte kaybeden Darüşşafaka Lassa yaşanan saha olayları hakkında sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Ligi amatöre çevirmeyin’ denildi, benche saldırı olduğu belirtildi, hakemler bir şey yapmamakla suçlandı.

Basketbol Süper Lig’de zor bir sezon geçiren Merkezefendi Basket hafta sonunda evinde ağırladığı Darüşşafaka Lassa’yı üç çeyrek geride götürdüğü karşılaşmanın son periyodundaki müthiş geri dönüşü ile 83-81 ile devirdi.

Son çeyrekte yaşanan bazı olaylar misafir takımın sert tepkisini çekti. Darüşşafaka Kulübü’nden yapılan yazılı açıklamada küfür ve hakaretlere maruz kalındığı, benche saldırıldığı, yaşanan saha olaylarına karşı hakemlerin bir şey yapmadığı kaydedildi.

‘OYUNCULARIMIZA KÜFÜR EDİLDİ’

Açıklamada maçın son 3 dakikasında olayların taraftar ve protokol tribünlerinden başladığı kaydedilerek, “Tribünlerden sporcularımıza uzun süre tehdit, hakaret ve küfür içeren birçok söz ve eylemde bulunulmuştur.  Yaşanan olayların devamında, yine seyirci ve protokol tribününden ahlak kurallarına, TBF Talimatlarına ve Türk Ceza Kanunu hükümlerine aykırı bir şekilde oyuncularımıza ve kutsal sayılan ailelerine uzun süre toplu küfür eyleminde bulunulmuştur.  Ancak hakem heyeti TBF talimatlarının kendilerine yüklediği sorumlulukları hiçe saymış ve hiçbir yaptırım uygulamamıştır. Yaşanan olaylar ile ilgili gözlemci raporu ve rapor üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu’nun alacağı kararlar ligimizin gidişatı için belirleyici olacaktır” denildi.

‘BENCHİMİZİN İÇİNE GİRİLDİ’

Açıklamada devamla; “Ligimiz amatör küme futbol maçlarına dönüşecek veya eskiden olduğu gibi nezih ve sportmen bir kimliğe bürünecektir. Burada belirleyici olan tek unsur ise yazılı kuralların sahalarda uygulanmasının sağlanmasından ibarettir.

Görüntülerden de görüleceği üzere rakip takım anonsçusu, benchimizin içine kadar girmiş ve oyuncularımıza sözlü ve fiili saldırıda bulunmuştur. Buna ilaveten bir seyirci de oyunculara saldırma amacıyla benche girmiş, kulüp yöneticimizin müdahalesi ile bench dışına çıkartılmıştır. Ancak ilginçtir ki hakem heyeti, anonsçu veya seyirci hakkında uygulaması gereken salondan çıkarma tedbirini olayları yatıştırmak için çaba sarf eden kulüp yöneticimize uygulamıştır.

Gelinen noktada sporcularımızı dış saha maçlarında kime emanet edeceğimiz konusundaki tereddütlerimiz had safhaya ulaşmıştır. Ne kolluk kuvvetleri ne hakemler ne de TBF yetkilileri yasa ve talimatlar ile kendilerine yüklenen görevleri yerine getirmemişlerdir” denildi.

‘BU ÇOCUKLAR TÜRK BASKETBOLUNUN EVLADI’

Yaşananların rezalet olarak tanımlandığı açıklamanın son bölümünde; “Bizim sporcularımız, sadece bizim değil Türk Basketbolunun evlatlarıdır. Hatırlanacağı üzere Türkiye-Gürcistan maçı sonrası sporcumuz Furkan Korkmaz’a yapılan saldırı sonrası TBF Başkan Vekilimiz Ömer Onan ve diğer yetkililer sporcularımıza sonuna kadar haklı bir şekilde sahip çıkmışlardır.

Bizim ve sporcularımızın beklentisi nasıl ki milli oyuncularımıza uluslararası turnuvalarda olması gerektiği gibi sahip çıkıyoruz, ayrım gözetilmeksizin bizim sporcularımıza da sahip çıkılmasıdır. Ne bir kulüp yöneticisinin bir sporcuya küfür ve tehdit etmeye ne de bir hakemin bu rezalete seyirci kalmaya hakkı bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.