DENİZLİLİ SPORCULAR FIRTINA ESTİRDİ

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Denizlili Goalball Milli Sporcuları Şeyda Nur Kaplan ile Berfin Altan'ın kadrosunda yer aldığı Kadın Goalball Milli Takımımız, Karadağ'daki Avrupa Şampiyonasının ilk maçında Almanya'yı 10-0'la geçti.

Uluslararası Görme Engelliler Sporları Federasyonu (International Blind Sports Federation-IBSA) Goalball 2023 Avrupa Şampiyonası, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da 9-16 Aralık tarihlerinde gerçekkleştiriliyor. Paris2024 Paralimpik Oyunları yolunda kota verecek olan 2023 IBSA Goalball Avrupa Şampiyonası'nda Goalball Kadın ve Erkek Milli Takımlarımız mücadele ediyor.

ALMANYA'YI 10-0 MAĞLUP ETTİ

Şampiyonada ülkemizi temsil eden Kadın Goalball Milli Takımımız ilk karşılaşmayı Almanya milli takımına karşı yaptı. Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Denizlili Goalball Milli Sporcuları Şeyda Nur Kaplan ile Berfin Altan'ın da kadrosunda yer aldığı Kadın Goalball Milli Takımımız, Almanya karşısında sahadan 10-0 üstünlükle ayrıldı.

GOLLER

Berfin Altan'ın filelere gönderdiği son golüyle skor 10-0 olurken  13 dakika içerisinde milli takımımız Almanya'yı 10-0 mağlup etti. Sevda Altunoluk (1) Fatmagül Güler (3), Reyhan Yılmaz (2), Berfin Altan (2), Şeydanur Kaplan (1) ve Sevtap Altunoluk'un (1) golleriyle Türkiye, 10-0'lık teknik skorla maçı kazandı. A Grubunda yer alan Türkiye Kadın Goalball Milli Takımı, şampiyonanın ikinci gününde bugün İngiltere ile karşılaşacak.

B Grubunda yer alan Türkiye Erkek Goalball Milli Takımı, Finlandiya ile yaptığı ilk maçında sahadan 10-5 galip ayrıldı, erkek goalball milli takımı yarın Ukrayna ile karşılaşacak.