COACHUN YÜZÜ GÜLÜYOR

Bursaspor karşısında ilk deplasman galibiyetini alan Merkezefendi Basket’te Coach Zafer Aktaş rakip analizini yapan ekibine dikkat çekti, oyuncularını çabaları için kutladı.

Basketbol Süper Ligi’nin 11’nci haftasında deplasmanda karşılaştığı Bursaspor İnfo Yatırım’ı 85-87 mağlup ederek, ilk deplasman galibiyetine imza atan Merkezefendi Belediyesi’nde Coach Zafer Aktaş, karşılaşmayı değerlendirdi.

Sayı farkının çok hızlı kapandığını ancak maç sonunda müdafaada agresif kalarak maçı kazandıklarını belirten Aktaş, “Çok değerli rakibe karşı, deplasmanda bu sezon ilk galibiyetimizi aldık. Bulunduğumuz durum düşünüldüğünde her galibiyet bizim için çok değerli. Rakibin oyun düzenin dışına çıkmak adına maç planını biraz farklı yaptık. Maçın belli bölümlerinde planları dışına çıkardık. Çok güçlü bir rakip. Son çeyrekte sayı farkını eriterek çok hızlı yaklaştılar. Son bölümü savunmada agresif oynadık. Maç toplarını iyi savunduk ve maçı kazandık” ifadelerini kullandı.

Aktaş galibiyetin mimarlarına da atıfta bulunarak; “Öncelikle staffımı, antrenör arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Çok iyi analiz çıkardılar, bu hafta çok iyi çalıştılar. Oyuncularımı da tebrik etmek istiyorum. Elimizden geldiğince her maça özen gösterip, çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra daha fazla galibiyet alırız ve daha iyi yerlere geliriz” diye konuştu.