AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA ŞAMPİYON TÜRKİYE

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Denizlili Goalball Milli Sporcuları Şeyda Nur Kaplan ile Berfin Altan'ın kadrosunda yer aldığı A  Milli Kadın Goalball Takımı, Karadağ'daki Avrupa Şampiyonasının fiinalinde İsrail'i 8-4 mağlup ederek üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu.

Uluslararası Görme Engelliler Sporları Federasyonu (International Blind Sports Federation-IBSA) Goalball 2023 Avrupa Şampiyonası, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da 9-16 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Paris2024 Paralimpik Oyunları yolunda kota verecek olan 2023 IBSA Goalball Avrupa Şampiyonası'nda Goalball Kadın ve Erkek Milli Takımlarımız mücadele etti.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON

Erkeklerde 10, kadınlarda 9 olmak üzere 19 takımın mücadele ettiği şampiyonada A Milli Kadın Goalball Takımı, C Grubundaki ilk maçında Almanya'yı 10-0, ikinci maçında Büyük Britanya'yı 5-3, üçüncü maçında da Ukrayna'yı 10-0 yenerek çeyrek finalde Fransa ile eşleşti. Çeyrek finalde Fransa'yı da 11-1 mağlup eden A Milli Kadın Goalball Takımı, yarı finalde Yunanistan'la karşılaştı. Rakibini 9-2 mağlup etmeyi başararak adını finale yazdıran ay-yıldızlılar, finalde ise İsrail'i 8-4’lük skorla mağlup ederek tarihindeki 3'üncü Avrupa Şampiyonluğunu elde ederek altın madalyanın sahibi oldu.

2015'te Litvanya'da, 2019'da Almanya'da Avrupa Şampiyonluğu sevinci yaşayan A Milli Kadın Goalball Takımı, 2016 Rio ve 2020 Tokyo olmak üzere üst üste iki kez Paralimpik Şampiyonu, 2019'da da Dünya Şampiyonu olurken, 2019'daki Dünya Şampiyonluğuyla aynı zamanda 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılma hakkını kazanmıştı.

GAZZELİ ÇOCUKLAR ARMAĞAN ETTİLER

Pamukkale Üniversitesi, öğrencileri Şeydanur Kaplan ve Berfin Altan'ın yer aldığı A Milli Kadın Goalball Takımını başarısından dolayı kutladı.

B Grubunda mücadele eden Türkiye Erkek Goalball Milli Takımı ise,  yarı finalde Litvanya'ya 11-1 mağlup oldu ve İsrail ile üçüncülük-dördüncülük maçına çıktı. Bronz madalya maçında rakibini 5-2 mağlup eden milliler Avrupa 3'üncüsü olarak şampiyonayı tamamladı.

Avrupa Goalball Şampiyonasında altın ve bronz madalya kazanan Goalball Kadın ve Erkek Milli Takımları, kazandıkları kupayı Gazzeli çocuklara armağan ettiler.