FENERBAHÇE VE GALATASARAY MAÇA ÇIKMADI

Suudi Arabistan'ın Atatürk'e sansür uygulama hadsizliği, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maça çıkmama kararı ile sonlandı. 

 

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın karşılaşacağı Süper Kupa maçı, iptal edildi. Takımların sahada ısınma sırasında Atatürk tişörtü giyme talebine Suudi Arabistan yetkilileri tarafından izin verilmedi. Başkent Riyad’da oynanacak olan maçta takımlar, sahaya Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözleri yazan pankartlarla sahaya çıkmak istedi. Yetkililer tarafından bu talebin reddedilmesi krize neden oldu. 

MAÇA ÇIKMAMA KARARI ALINDI

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, biraraya gelerek krizi konuştular. Saatler kala maçın oynanacağı iddia edilirken; maçın ısınmasına Atatürk tişörtleriyle çıkılmasına izin verilmemesi durumunda takımların maça çıkmayacağı öğrenildi. Takımların yönetimleri tarafından alınan karar gereği, futbolcular maça çıkmadı.

İki takım yöneticileri maçın oynanmayacağını futbolculara tebliğ etti. İki takımın kafilesi de Türkiye'ye dönmek için hazırlıklara başladı.

KARACA’DAN TAKIMLARIN KARARINA DESTEK

Suudi yetkililerin Atatürk reddine tepkiler çığ gibi büyürken TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca sosyal medya hesabından “Bu ülkeye vereceğiniz en büyük kupa onurumuzdur! Kazanılacak en büyük kupa ulusal onurumuzdur! Ne senden vazgeçeriz Mustafa Kemal Atatürk, ne de eserlerinden.” paylaşımında bulundu. 

FUTBOLCULAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

Fenerbahçe’nin milli yıldızı İrfan Can Kahveci’den de tepki paylaşımı gecikmedi. Kahveci sosyal medya hesabından üzerinde Atatürk tişörtü olan fotoğrafını paylaşarak tepkisini ortaya koydu. 

Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic de Atatürk tişörtü fotoğrafı paylaşarak takım arkadaşına destek verdi.