DENİZLİLİ SİYASETÇİLERDEN İKİ KULÜBE DESTEK

Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa finalinde İstiklal Marşı ve Atatürk görsellerine izin vermeyen ev sahibi ülke yönetimini protesto ederek maça çıkmayan Fenerbahçe ve Galatasaray’a Denizlili siyasetçilerden de destek geldi.

Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Türkiye Süper Kupa finali, ev sahibi ülkenin İstiklal Marşı’nın okunmasına izin vermemesi, ısınmaya Atatürk görselli formalarla çıkmak isteyen her iki takım oyuncularına izin vermeyeceğini açıklaması sonrası kriz yaşanmıştı. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri maça çıkmayı reddederek Türkiye’ye geri döndü.

Futbolseverlerin takdir ve desteğini kazanan iki takıma Denizlili siyasetçiler de sosyal medya paylaşımlarıyla sahip çıktı.

TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Atatürk görseli ile birlikte yaptığı paylaşımda; “Bu ülkeye vereceğiniz en büyük kupa onurumuzdur! Kazanılacak en büyük kupa ulusal onurumuzdur!” ifadelerini kullandı.

DENİZLİLİ SİYASETÇİLERDEN İKİ KULÜBE DESTEK

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı ise; “ Fenerbahçe ve Galatasaray’dan zerre şüphemiz yoktu, bizi yanıltmadılar… İki takımımız; Ülkemizin kurucusu ve ebedi lideri Mustafa Kemal Atatürk ile şanlı İstiklal Marşımıza sahip çıktılar. Hepimiz için onur meseleydi, korudular!

İki takımı da yürekten kutluyor, ülkemizi bu duruma sokan başta TFF Başkanı olmak üzere yönetimini gerekeni yapmaya istifaya davet ediyorum” paylaşımı yaptı.

DENİZLİLİ SİYASETÇİLERDEN İKİ KULÜBE DESTEK

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in paylaşımını yineledi. Paylaşımda; “Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Bu akşam, Türk milletinin Atatürk sevgisini ölçmeye çalışanlara karşı Cumhuriyetimizin muhafızlığını yapan Galatasaray ve Fenerbahçe'yi yürekten kutluyorum.  Her Türk'e yakışanı yaptınız, hepimizi gururlandırdınız!

Bu dik duruşun asla unutulmaması için Cumhuriyetimizin 100. yılına özel her iki takımımızın da Süper Kupa Şampiyonu ilan edilmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

DENİZLİLİ SİYASETÇİLERDEN İKİ KULÜBE DESTEK

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum da yaptığı paylaşımda TFF yönetimini istifaya davet ederek; “Türkiye Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasının kararını veren, böylelikle İstiklal Marşımızı ve kırmızı çizgimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü tartışmanın içine sokan TFF Başkanını ve TFF yetkililerini istifaya davet ediyorum. İki güzide kulübümüz üzerine düşeni yapmış ve sahaya çıkmamışlardır. Tebrik ediyorum. Dünya düşse peşimize, yer sarsılsa yerinden, ne senden geçeriz, ne senin eserinden” ifadelerine yer verdi.

Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım da Türk takımlarına karşı yapılan muameleye tepki göstererek; “Yazıklar Olsun! Suudi Arabistan'da, Cumhuriyetimizin yüz akı olan kulüplerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçında ülkemizin kurucusu Atatürk görsellerinin gösterilmesine İstiklal Marşımızın okunmasına yasak getirilmiş! Başka yer mi yoktu da maçın orada oynanmasına karar verildi? Maçın Suudi Arabistan'ın başkent Riyad'da oynanmasına karar verenleri de, yasak getirenleri kınıyor; bu yasak kararı karşısında geri adım atmayan kulüplerimizi tebrik ediyorum. Atatürk Sevgimiz, saygımız sorgulanamaz, sorgulatmayız.  Değerini daha iyi anlayacaksınız. Net” ifadelerini kullandı.