PAMUKKALE’DE 60 BİN HAYVAN ÜCRETSİZ AŞILANACAK

Geçen yıl üreticilere destek vererek 60 bin hayvanın aşılanmasını sağlayan Pamukkale Belediyesi, bu yıl da aynı miktar aşıyı ücretsiz yapacak. Proje kapsamında Pamukkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

Geçen yıl 60 bin küçükbaş ve büyükbaşa toplam 85 bin doz ücretsiz aşı yapılmasını sağlayarak, ilçedeki üreticilere önemli katkı veren Pamukkale Belediyesi, aynı desteği bu yıl da sürdürecek.

Pamukkale Belediyesi ve Pamukkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında hayvan hastalık ve zararları ile mücadele programı kapsamında ücretsiz aşı temini ve uygulanması protokolü imzalandı. Proje kapsamında 60 bin küçükbaş ve büyükbaş aşılanacak.

PAMUKKALE’DE 60 BİN HAYVAN ÜCRETSİZ AŞILANACAK

ÜRETİCİYE DESTEK

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Pamukkale İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alpay Arabacı protokolü imza altına aldı.Örki; “Pamukkale Belediyesi olarak durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Pamukkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle, Bakanlığımızın da destekleriyle, bir protokole imza atmıştık. Bu protokolle ilçemizde bulunan hem büyükbaş hem de küçükbaş olmak üzere 60 bin hayvanın çeşitli hastalıklardan korunması adına bir aşılama protokolü gerçekleştirdik ve bu 60 bin hayvanımıza 85 bin dozcivarında aşı uygulaması yaptık. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız bu desteğimizden çok mutlu olmuştu. Bu mutluluğu görünce bizde bu süreci devam ettirmek istedik” ifadelerini kullandı.

PAMUKKALE’DE 60 BİN HAYVAN ÜCRETSİZ AŞILANACAK

YENİ DESTEKLER YOLDA

Örki sözlerini şöyle sürdürdü: “Pamukkale Belediyesi olarak hayvancılık alanında yaptığımız destekler sadece aşılama konusunda değil. Bunun yanında hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yem, tohum, saman desteği, arazi yollarının açılması, çeşitli kapalı pazar yerleri, besihanelerimizi ilaçlama, hayvan sahiplerine tıbbi danışmanlık hizmeti gibi birçok önemli konuda desteklerimiz sürdürdük”