EFSANE KADRODA BAŞROLDEYDİ

Aort damarı yırtılması nedeniyle ameliyat edilen ve uzun dönem tedavi gören Denizlispor’un unutulmaz futbolcularından Ersen Martin, 44 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 3 sezon Denizlispor formasıyla Süper Lig’de başarıyla ter döken Milli futbolcu, yeşil siyahlıların UEFA döneminde de forma giymişti. İşte Ersen Martin’in Denizlispor yılları…

2002-2005 yılları arasında Denizlispor’da forma giyen Milli futbolcu Ersen Martin 44 yaşında hayatını kaybetti. Aort damarı yırtılması nedeniyle ameliyat edilen Martin, uzun süredir tedavi altındaydı. Son olarak 10 Mart’ta entübe edilen eski Milli futbolcu, tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.44 yaşındaki Ersen Martin’in ölümü yakınlarını ve futbol camiasını yasa boğdu.

EFSANE KADRODA BAŞROLDEYDİ

Türkiye kariyerinde 11 takımda, 13 sezon futbol oynayan Ersen Martin, toplamda 375 karşılaşmada forma giyerken 101 gol kaydetti ve 28 asist yaptı. Başarılı golcü kariyerinde Beşiktaş, Siirt Jet-Pa Spor,  Göztepe, Denizlispor, Ankaraspor, Trabzonspor, Sivasspor, Manisaspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Eyüpspor formaları giydi. Ersen Martin, 2013 yılında profesyonel futbol hayatını noktaladı.

3 SEZON DENİZLİSPOR KARİYERİ

1979 yılında Almanya’da doğan Ersen Martin, Nürnberg takımında futbola başladı. 1998 yılında profesyonel futbol kariyerine de Nürnberg forması ile adım atan Martin, 1999 yılında Beşiktaş’a transfer oldu. 2000 yılında ise kiralık olarak Siirt Jetpa’ya transfer olan golcü futbolcu, 2001 yılında Beşiktaş’a geri dönse de aynı yıl İzmir ekibi Göztepe’nin yolunu tuttu. Sarı-kırmızılılarda da bir yıl forma giyen Martin, ardından üç yıl boyunca Denizlispor için mücadele etti.

EFSANE KADRODA BAŞROLDEYDİ

PORTO’YU BOŞ GEÇMEMİŞTİ

2002-2003 sezonunda Denizlispor’a transfer olan Ersen Martin, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde UEFA Kupası’nda da forma giydi. İlk sezonunda 31 lig, 8 Uefa ve 2 Türkiye Kupası olmak üzere 41 maçta forma giyen Ersen Martin, 12 gollük katkı sağlamıştı.

EFSANE KADRODA BAŞROLDEYDİ

27 Şubat 2003 tarihinde Portekiz ekibi Porto ile Denizli’de oynanan UEFA Kupası 4.tur maçında forma giyen başarılı golcü, 52’nci dakikada takımının ilk golünü kaydetmişti. Karşılaşma 2-2’lik eşitlikle sona ermiş, Porto tur atlayan ve o sezon UEFA Kupası’nı kazanan takım olmuştu.

EFSANE KADRODA BAŞROLDEYDİ

2003-2004 sezonunda 31 lig maçında forma giyen Ersen Martin, o sezon 13 gol kaydetti. Yeşil siyahlı formayla son sezonunda 29 maçta forma giyen Martin, 9 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası olmak üzere sezonu 11 golle tamamladı.

EFSANE KADRODA BAŞROLDEYDİ

TAKIM ARKADAŞLARI UNUTMADI

Denizlispor Kulübü’nün yanı sıra Türkiye’de birçok kulüp taziye mesajı yayınlarken Ersen Martin’in Denizlispor’da forma giydiği dönemde Kulüp Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Baysal, takım arkadaşları Bülent Ertuğrul, Levent Kartop, Serdal Boyraz ve İlyas Kahraman, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla takım arkadaşlarını unutmadılar.

EFSANE KADRODA BAŞROLDEYDİ

EFSANE KADRODA BAŞROLDEYDİ

EFSANE KADRODA BAŞROLDEYDİ

EFSANE KADRODA BAŞROLDEYDİ

EFSANE KADRODA BAŞROLDEYDİ

EFSANE KADRODA BAŞROLDEYDİ

(Fotoğraf Arşivi: OSMAN NURİ BOYACI)