TURKCELL SÜPER KUPA'DA BÜYÜK GECE

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe, 2023 Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşıya geliyor. Şanlıurfa 11 Nisan Stadı'nda gerçekleşecek olan dev mücadele, futbolseverlerin büyük bir merakla beklediği anları sahneye taşıyacak.

Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadı, bu akşam Türk futbolunun iki devini ağırlayacak. Saat 21.30'da başlayacak olan mücadele, ATV ekranlarından futbolseverlere canlı olarak sunulacak. Karşılaşmanın hakemi Volkan Bayarslan olurken, yardımcı hakemler Serkan Ok ve Serkan Olguncan görev yapacak.

Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Olympiakos ile oynayacağı maç nedeniyle Süper Kupa'nın ertelenmesini talep etmesi ancak talebin reddedilmesi üzerine, sarı-lacivertlilerin maça 19 yaş altı takımıyla çıkma kararları dikkat çekti.

OKAN BURUK'UN FENERBAHÇE KARNESİ

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde şu ana kadar Fenerbahçe ile 3 kez karşı karşıya geldi. Buruk yönetimindeki Galatasaray, Fenerbahçe ile oynadığı 2 lig derbisinden 3-0'lık galibiyetlerle ayrıldı ve bu sezon deplasmanda oynanan maçta ise 0-0 berabere kaldı. Bu maçlarda Fenerbahçe'ye gol izni vermeyen sarı-kırmızılılar, rakip fileleri 6 kez havalandırdı.

İSTATİSTİKLERLE DEVRİN DERBİSİ

Bu sezon ligde gösterdikleri performansla dikkat çeken iki takım, Süper Kupa'da karşılaşacak. Galatasaray, 31 lig maçında kalesinde gördüğü 20 golle en iyi savunma yapan takım unvanını elinde bulunduruyor. Fenerbahçe ise 31 maçta attığı 83 golle ligin en skorer takımı olarak öne çıkıyor.

TARİHTEKİ 399. RANDEVU

114 yıllık rekabette, iki takım 399. kez karşı karşıya gelecek. Tarihi rekabette Fenerbahçe 148 galibiyetle önde giderken, Galatasaray 127 kez zafer elde etti. 123 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe'nin attığı 540 gole karşılık, Galatasaray 496 golle yanıt verdi.

Süper Kupa tarihinde ise iki takım 7. kez karşılaşacak. Daha önceki müsabakalarda her iki takım da üçer kez kupayı kaldırma başarısı gösterdi.