SEZONUN EN KRİTİK MAÇINDA ZAFER MERKEZEFENDİ BASKET'İN

Sezon başından bu yana küme düşme hattında mücadele veren Merkezefendi Basket, ligin en kritik maçında Çağdaş Bodrumspor'u 83-68'lik farklı skorla mağlup etmeyi başardı. Denizli ekibi sezonun bitimine 2 hafta kala ligde kalma adına büyük avantaj elde etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde kümede kalma mücadelesi veren Merkezefendi Basket, ligin 28'nci haftasında ateş hattında yer alan Çağdaş Bodrumspor'u konuk etti. Denizli ekibinde yeni transfer Eugene German kadroda yer alırken, Roko Badzim ve Marco Pecarski sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Paü Arena'da oynanan mücadeleye yeşil siyahlılar Muhaymin Mustafa, Nate Mason, Nike Sibande, Vrenz Bleijenbergh ve Jehyve Floyd beşiyle başladı. 
İLK ÇEYREKTE SAHNE NATE MASON'UN
Maça 4-0'la başlayan Çağdaş Bodrumspor karşısında cevap Sibande ve Mason'ın sayılarıyla geldi (4-4). Üç dakika geride kalırken Muhaymin Mustafa'nın serbest atıştan 2'de 2 atmasıyla 8-7 öne geçen Merkezefendi Basket, televizyon molasına da 12-9 önde girdi. Mola dönüşünde çeyreğin bitimine 4 dakika kala Nate Mason ile üst üste iki üçlük bulan Denizli ekibi, Çağdaş Bodrumspor Başantrenörü Ahmet Çakı'ya mola aldırdı (18-9). Bitime 1 dakika kala kaydettiği 3 sayılık basketle taraftara 'Merhaba' diyen Eugene German, farkı da çift hanelere taşıdı (24-12). Çeyrekte son basket yine Eugene German ile geldi ve ilk çeyreği Merkezefendi Basket 26-15 önde tamamladı.
MERKEZEFENDİ FARKI KORUDU
İkinci çeyreğe Nate Mason'ın üç sayılık basketi ve Sibande'nin saha içi isabetiyle başlayan Merkezefendi Basket, farkı 16 sayıya çıkardı (31-15). Merkezefendi'nin serisine Dominic Artis ve Chris Warren'in 5 sayılık seriyle cevap veren Çağdaş Bodrumspor, farkı 11 sayıya düşürdü (31-20). Televizyon molasına 36-28 geride giren Çağdaş Bodrumspor, mola dönüşünde Fatih Cantitiz ve Jaron Johnson'ın kaydettiği üst üste 3 sayılık basketlerle fark uzun bir aradan sonra tek hanelere düştü (36-28). Bitime 03.20 kala Jaron Johnson ile bir üçlük daha bulan Çağdaş Bodrumspor, farkı 5 sayıya düşürdü (36-31). Çeyrek sonunda Sibande'nin sayılarıyla rakibin maça ortak olmasına izin vermeyen Denizli ekibi, devreye 43-33 önde giren taraf oldu. Yeşil siyahlılarda ilk yarıda 15 sayı üreten Nate Mason ve 14 sayı üreten Nike Sibande, çift hanelere ulaşan isimler oldu.
BODRUM CEYREK SONUNDA MACA ORTAK OLDU
Maçın ikinci yarısı da aynı tempo ve karşılıklı basketlerle başlarken ilk 5 dakikalık bölümü Merkezefendi Basket, 53-42 önde geçti. Çeyreğin son bölümünde farkı tek hanelere düşüren Çağdaş Bodrumspor, periyot sonunda farkı 4'e kadar düşürdü. Üçüncü çeyrek Merkezefendi Basket'in 59-55 üstünlüğüyle tamamlandı. 
Bu çeyrekte Merkezefendi Basket 16 sayı bulurken Çağdaş Bodrumspor 22 sayıyla periyodu tamamladı.
SON ÇEYREKTE GERMAN-MASON ORTAKLIĞI
Merkezefendi Basket final periyoduna Vrenz Bleijenbergh ve Eugene German'ın 6 sayılık serisiyle başladı ve farkı yeniden çift hanelere taşıdı (65-55). Periyot genelinde Nate Mason ve Eugene German ile fırtına gibi esen Merkezefendi Basket, kritik maçtan 83-68'lik farklı galibiyetle ayrılmayı başardı. Denizli ekibinin son çeyrekte kaydettiği 24 sayının 21'i Eugene German-Nate Mason ikilisinden geldi. Eugene German son çeyrekte 13 kaydederken Nate Mason 8 sayı kaydetti. Yeşil siyahlılar 24 sayı attığı son çeyrekte rakibine sadece 13 sayı izni verdi.
Yeşil siyahlılarda Nate Mason kaydettiği 25 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Eugene German ilk maçında 20 sayı, Nike Sibande 18 sayıyla oynadı. 
Merkezefendi Basket ligin 29'ncu haftasında deplasmanda Pınar Karşıyaka ile karşılaşacak. Merkezefendi sezonu sahasında oynayacağı Bahceshir Koleji maçıyla tamamlayacak.