ORMANDA KÜTÜK KALDIRARAK HAZIRLANDI

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acıpayam Meslek Yüksekokulu (MYO) personeli ampute sporcu Hakan Dağ, Antalya'da düzenlenen Para Atletizm Olimpik Deneme Yarışmalarında altın madalya kazandı.

Acıpayam ilçesinde daha önce yağlı güreş sporcusu olan Hakan Dağ (38), 2013 yılında ormanda çalışırken üzerine tomruk düşmesi sonucu sol bacağını diz hizasından kaybetti. Güreşte 15 madalyası bulunan Dağ, bacağını kaybettikten sonra çok sevdiği bu sporu  bırakmak zorunda kalsa da ormanda protez bacağıyla spor yapmaya devam etti.

Ormanda çalışırken kütükleri kaldırarak antrenman yapan Dağ, 2017 yılında ilk kez katıldığı Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda Türkiye 4'üncüsü oldu. Türkiye çapında katıldığı yarışmalarda şampiyonluklar yaşayıp, madalyalar kazanan ampute sporcu Dağ, 6-7 Nisan 2024 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen Para Atletizm Olimpik Deneme Yarışmalarına katıldı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acıpayam Meslek Yüksekokulu (MYO) Personeli Hakan Dağ, Zeytinköy Atletimz Pisti'nde gerçekleştirilen Para Atletizm Olimpik Deneme Yarışmalarında büyük para atlet kategorisinde Gülle Atma branşında 08.10'luk dereceyle Türkiye şampiyonu oldu.

Daha önce de farklı şampiyonalarda çeşitli branşlarda madalyalar kazanan Hakan Dağ, halterde 10 kez Türkiye şampiyonu olmuştu. Antalya'daki ulusal yarışmadan da madalya ile dönen Hakan Dağ, sporla ilgilenmeye ve yarışmalara katılmaya devam edeceğini, hedefinde yeni şampiyonuklar olduğunu belirtti.