UEFA’DAN ÜÇÜNCÜ LİGE

Süper Ligin gediklisi, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası’nda ülkemizi temsil eden Denizlispor, TFF 3’ncü Lig’e düşerek taraftarlarını kahretti.

 

1966 yılında kurulan ve 58 yıllık tarihinde üst liglerde başarıyla mücadele eden Denizlispor, tarihinin en kötü dönemini yaşamaya devam ediyor. Geçen sezon TFF 2’nci Lig’e düşerek ilke imza atan yeşil siyahlılar, bu sezon TFF 3’ncü Lig’e düşerek yine bir ilke imza attı.

26 Mayıs 1966 tarihinde gerçekleşen genel kurul toplantısında Çelik Yeşilspor ve Pamukkale Gençlik kulüplerinin birleşmesiyle kurulan ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Türkiye 2’nci Ligi’ne (şimdiki TFF 1’nci Lig) katılması uygun görülen Denizlispor, 58 yıllık tarihinde birçok başarılara imza attı.

UEFA’DAN ÜÇÜNCÜ LİGE

UEFA’DA ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ

İlk kez 1982 yılında Süper Lig’e yükselerek uzun yıllar başarıyla mücadele eden yeşil siyahlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası’na katılmaya hak kazandı. Sparta Prag ve Lyon gibi üst düzey takımları eleyerek, adını son 16’ya yazdıran Denizli ekibi, o sezon UEFA Kupası’nı kazanan Porto’ya elenmişti. 2009-2010 sezonuna kadar Süper Lig’de başarıyla mücadele eden Denizlispor, küme düşmüş ve 9 yıllık 1’nci Lig serüvenine başlamıştı. 

UEFA’DAN ÜÇÜNCÜ LİGE

SÜPER LİG HASRETİ SONA ERDİ

9 yıllık 1’nci Lig macerasının ardından 2018-2019 sezonunda Kulüp Başkanı Mustafa Üstek yönetiminde kurulan doğru yapılanmayla Süper Lig hasretine son veren yeşil siyahlıların, macerası bu kez kısa sürdü. Sadece 2 sezon Süper Lig’de tutunabilen yeşil siyahlılar, 2020-2021 sezonunda veda etti.

SONUN BAŞLANGICI

2020-2021 sezonunda TFF 1’nci Lig’de transfer yasakları mali krizlerle boğuşan Denizli ekibi, zor da olsa lige tutunmayı başarırken 2021-2022 sezonunda tarihinde ilk kez TFF 2’nci Lige düştü. Transfer yasağı devam eden ve sezona öz kaynaklarıyla başlayan Denizlispor, genç ağırlıklı kadrosuyla bir türlü istediği sonuçları alamadı ve ligin dibine demir attı. Tarihinin en kötü dönemini yaşamaya devam eden Denizlispor, üst üste iki sezon birden düşerek ilk kez TFF 3’ncü Lig’de mücadele edecek. 

KONGREDE GELECEĞİ BELİRLENECEK

İki sezon boyunca adeta kaderine terk eden ve yalnız bırakılan Denizlispor’un kaderi 6 Mayıs Pazartesi günü yapılacak Olağan Genel Kurulda belli olacak. Yerel seçimler öncesinde Denizlispor’a destekte bulunacağını açıklayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun sergileyeceği tutum, yeşil siyahlı camianın geleceğinde belirleyici rol oynayacak.