YILLAR ÖNCE UYARDI

2019 yılında Denizlispor’un ‘Süper Lig’e çıkması kesinleştiğinde; “Yönetim kurulu yetkin olmalı” uyarısı yapan dönemin Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin mükâfatı linç edilmek olmuştu. Zaman Keçeci’yi haklı çıkardı. Onu en sert eleştiren isim olan dönemin başkanı Ali Çetin, takımı ligden düşürdü. Bugün Horozların 3. Lige kadar düşmesine neden olan yapı taşları o zaman döşendi…

TFF 1. Lig’de yıllarca küme düşmeme mücadelesi veren Denizlispor’un kaderini değiştiren olay Mustafa Üstek’in başkanlık görevini üstlenmesi olmuştu. 2017-2018 sezonunda düşme hattındaki takımın başına Fatih Tekke’yi getirerek ligde kalmasını sağlamış bir sonraki sezon da şampiyon kadroyu kurarak başına Osman Özköylü’yü getirmişti.

İlk 8 haftada iddiasını ortaya koyan Horozlar, 9’ncu haftada Yücel İldiz’i göreve getirirken Başkan Üstek sağlık sorunları nedeniyle istifa etmiş ve yerine yönetim kurulu içinden Ali Çetin seçilmişti.

Kadro şampiyonluğa koşarken kent havaya girmiş, Horozlar yıllar sonra Süper Lig’e çıkma heyecanını hissetmişti. 31’nci haftada Gençlerbirliği’ni deplasmanda deviren Horozlar üst lige çıkmayı garantilemiş evindeki Karabük zaferi ile de şampiyonluğunu ilan etmişti.

HERKES ZAFER SARHOŞUYKEN O UYARIDA BULUNMUŞTU

Dönemin Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci sağduyulu davranmış ve hayati uyarılarda bulunmuştu. Kendisi de Ahmet Dartar ve Doğan Demircioğlu dönemlerinden asbaşkanlık yapan Keçeci; “Şimdi çok büyük bir sorumluluk ve görev düşüyor. Gelecek için yakın vadede Denizlispor için önemli bir stratejik yol haritası yapmak zorunluluğu var. Öncelikle yönetim kurulu Süper Lig’de oynayacak takımın işlerini götürecek, yürütecek, temsil edecek ve de finansmanını organize edebilecek yetkinlikte olan kişilerden kurulmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

TAKIMIN GELECEĞİ İÇİN…

Planlamanın kulübün geleceği için en önemli faktör olduğunun altını çizen Keçeci uyarılarını şöyle sürdürmüştü: “Başarının temelinin tamamen bu yönetim kurulunun kuruluşunda yattığını bilmeliyiz. Bu konuda bugüne kadar işin yürümesinde ve desteğinde bulunan başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve şehrin önde gelen STK’ları ve bugüne kadar Denizlispor yönetiminde sorumluluk alanların ve de şehrin önde gelenlerinin bu yönetimin oluşumunda faydalı olmaları gerekir diye düşünüyorum. Yönetim Kurulunun belirleyeceği antrenör ve onunla birlikte takıma takviye için alınacak oyuncular bu kadar paranın kıymetli olduğu bu dönemlerde hassasiyet gösterilerek yapılması gereken icraatlar olacaktır. Bu olayların vakit geçirmeden bugünlerden başlayarak oluşturulması inanılmaz faydalar getirecektir. Bu erken Süper Lig’e terfi etmenin avantajını Denizli kullanmalıdır. Bu zamanları boşa geçirmemelidir. Başarı ve hüsran burada yatıyor. Bugünleri yaşayan bir hemşehriniz olarak bunları paylaşmak, belki faydalı olur diye düşündüm ve yazdım. Başarı Denizlispor’la büyüsün”

LİNÇ EDİLDİ

Keçecinin uyarıları karşılılık bulmak yerine linçle cezalandırıldı. Denizlispor Başkanı Çetin imzalı cevapta; “Henüz şampiyonluk kupamızı bile elimize almadan, sevincimizi taraftarımız ile paylaşmadan, yıllardır beklenen bir coşkunun programı bile yapılmadan bu açıklamaların yapılması son derece düşündürücüdür. Kulüp Başkanımız Ali Çetin ve yönetim kurulu üyelerimiz örnek bir faaliyet ortaya koymuştur. Merak ediyor ve sizlere soruyoruz? Sizin ve ailenizin bugüne kadar Denizlispor’a bir faydası bulunmuş mudur? ‘Siz yeterince sıkıntı çektiniz, siz hak ettiniz, siz devam edin’ demenizi beklemiyorduk. Ancak en azından sussaydınız biz sizi takdir ederdik.

Hal böyle olunca, sizleri maalesef kınamaktan başka bir şey yapamıyoruz.

Kulübümüzde 7 gün 24 saat çalışan ve üstün mücadele örneği göstererek, 9 yıl aradan sonra şampiyon olan bir takımın yöneticileriyiz. Yöneticilerimiz arasında kayınpeder parasıyla adam niyetine geçen birisi yoktur. Sizden bir fayda beklemiyoruz, bizlere gölge etmeyin yeter” ifadeleri kullanılmıştı.

Sosyal medyada taraftarlar da Keçeci’ye yönelik sert eleştiriler getirmiş, kulübe faydası olmadığını ileri sürmüştü.

ZAMAN KEÇECİ’Yİ HAKLI ÇIKARDI

Zaman Keçeci’yi haklı çıkardı. Süreç içinde yetkinlikleri tartışılan yöneticiler kendi içlerinde sıkıntı yaşadı, kulüp tarihinde görmediği borçların altına girdi. Çetin yönetimi Süper Lig’de ancak iki sezon dayanabildi. Takım yeniden 1. Lig’e düştü. Çetin’in istifa etmemekte ısrarı, 1. Lig’de yaşanan zorlu süreç, transfer yasakları ve diğer krizler kulübün durumunu tıpkı Keçeci’nin öngördüğü gibi daha da zorlaştırdı. Çetin’in ardından göreve gelen Mehmet Uz yönetimi de kulübü önce tarihinde ilk kez 2. Lig’e ardından da 3. Lig’e kadar düşürdü.