TARİHE GEÇTİ

Göreve geldiğinden bu yana hiçbir sorunu çözemedi. Kulüp mali olarak çöktü, transfer yasakları kadro kurmasını engelledi. 58 yıllık tarihinde Denizlispor’u önce ilk kez 2. Lig’e bu sezon da 3. Lig’e düşürdü.  

2020-2021 sezonunda Süper Lig’e veda eden Denizlispor’da başkanlık görevinden ayrılan Ali Çetin’in yerine göreve gelen Mehmet Uz, takımı iki sezon birden küme düşürerek tarihe geçti. TFF 1’nci Lig’e düştüğü ilk sezonda yaptığı transferlerle dikkat çeken Uz sezona Ali Tandoğan ile başlamış daha sonra takımın başına Serhat Gülpınar ve Fatih Tekke gelmişti. 10 haftada sadece 1 galibiyet çıkarabilen yeşil siyahlılarda, 22’nci haftada takımın başına tecrübeli teknik adam Mesut Bakkal gelmişti.

BAKKAL İLE LİGDE KALDIK

Mesut Bakkal yönetiminde 15 maça çıkan Denizlispor bu karşılaşmalarda 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak ateş hattından kurtulmuş ve lige tutunmayı başarmıştı. 2022-2023 sezonuna transfer yasağı şokuyla başlayan Kulüp Başkanı Mehmet Uz, teknik direktör Mesut Bakkal ile yeniden anlaşmış, kadroyu büyük ölçüde koruyarak lige başlamıştı.

İŞLER İSTENİLDİĞİ GİBİ GİTMEDİ

Sezona sıkıntılarla başlayan Denizlispor, sahada da istediği sonuçları bir türlü alamadı. İlk 11 haftada hiç galibiyet alamayan Denizli ekibi, bu süreçte 9 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Bu sürecin ardından Kulüp Başkanı Mehmet Uz, teknik direktör Mesut Bakkal ile yolları ayırdı ve yerine Giray Bulak ile anlaşma sağladı. Denizlispor’un başında ilk maçında galibiyetle başlangıç yapan Bulak, görevde kaldığı 16 haftada inişli çıkışlı bir grafik sergiledi. 6 hafta galibiyet alamayan ve küme düşme hattına gerileyen yeşil siyahlılar, Giray Bulak ile yolları ayırıp Kemal Kılıç ile anlaşma sağladı. Takımın başında sadece 3 maça çıkan ve hiç galibiyet alamayan Kemal Kılıç görevini bırakmış, kalan 6 hafta için Bülent Ertuğrul göreve gelmişti. Ligin sonunda umutların tamamen tükendiği Denizlispor, Başkan Mehmet Uz yönetiminde tarihinde ilk TFF 2’nci Lig’in yolunu tuttu.

MALİ KRİZ DEVAM ETTİ

2023-2024 sezonunda ilk kez TFF 2’nci Lig’de mücadele eden Denizlispor’da Başkan Mehmet Uz ve yönetimi mali krize bir türlü çözüm bulamadı. Sezon boyunca alt yapıdan gelen ve asgari ücretle futbol oynayan genç oyunculara bile maaş ödemesi yapamayan Başkan Mehmet Uz, son dönemde takımı tamamen yalnız bırakarak adeta kaderine terk etti. Son olarak futbolcuların yaptığı açıklamalar doğrultusunda galibiyet primi için verilen çekin bile karşılıksız çıkması, kulübün kaderine terk edilmesinin belgesi oldu.  

İskenderunspor mağlubiyetinin ardından matematiksel olarak ligden düşmesi kesinleşen Denizlispor’da, kulübü ilk kez TFF 2’nci Lige düşüren ardından ilk kez TFF 3’ncü Lige düşüren Başkan Mehmet Uz da tarihe geçti.