KULÜP RESMEN BATMIŞ

Denizlispor Başkanı Uz’un başkanlar zirvesinde transfer yasağına neden olan futbolcular ile FİFA dosyalarından gelen ödemlerin listesini sunduğu ileri sürüldü. Listede 301 milyon liralık futbolcu borcu olduğu, güncel rakamlarla bu borcun 440 milyon lirayı bulduğu belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde Denizlispor Kulübü’nde başkanlık yapan isimleri toplayarak kulübün geleceğini masaya yatırmıştı. Bu toplantıya mevcut başkan Mehmet Uz’un bir liste ile geldiği ve tüm eski başkanlara bu listeyi sunduğu ileri sürüldü.

Transfer yasağına neden olan futbolcu alacakları ile FİFA’da görülen davalardan doğan alacakların listelendiği belgede faizle birlikte 301 milyon lira borç yazdığı, bu listeye giremeyen futbolcular ile hala kulüp bünyesinde olan futbolcu alacakları ile birlikte toplam futbolcu borcunun 440 milyon lira olduğu kaydedildi.

LİSTEDE EN FAZLA ONUN ADI VAR

Bir kısmı Türk Lirası, bir kısmı döviz cinsinden olan alacakların karşısında hangi başkanın döneminde tahakkuk etikleri bilgisine de yer verildi. Listede transfer yasağına neden olan 27 futbolcu alacağının Euro olarak, 10 FİFA cezası alacak dosyasının İsviçre Frangı karşılığı olarak ve 7 futbolcu alacağı ve FİFA cezasının USD olarak karşılıkları yer aldı. Tüm alacaklar karşısında eski başkanlardan Ali Çetin’in ismi 33 alacağın karşısında, Mehmet Uz’un isminin 9 alacak karşısında yer aldığı ileri sürüldü. Listede eski başkanlar Süleyman Urkay, Mehmet Özsoy ve Mustafa Şavluk döneminden de birer alacak olduğu belirtildi.

İŞTE O LİSTEDEKİ FUTBOLCULAR

Yeşil siyahlı kulüpten hala alacağı bulunan ve transfer yasağı getiren futbolcuların Tiago Lopes, Diskerud, Varella, Aissati, Estupinan, Bergdich, Mesanovic, Bakalorz, Barrow, Murawski, Subotic, Sagal, Dossevi, Leisman, Ayman, Rodallega, Stachowiak, Darri, Sacko, N’Diaye, Leo Schwechlen, Dja Djedje ile Leeds United, Mlada Boleslav kulüpleri olduğu öğrenildi. Sunulan listede bazı isimlerin birden fazla dosyası olduğu gözlendi.

İŞTE FİFA CEZALARI

Listede yeşil siyahlı kulübün Anmar, Bajram Fetai, Aissati, Sagal, Varella, Oscar Estipinan, Mesanovic, Ahmad Yasin, Zakarya Bergdich, Diskerud, Ayman Ben Mohamed dosyaları ve Tiago Lopes dosyasından da iki kez FİFA cezası aldığı belirtildi.

Futbolculara olan borçlar içinde en büyük borcun faizleri ile birlikte Subotic’e olduğu ve toplam 1 milyon 273 bin Euro olduğu bilgisi yer aldı.