BU ÜLKENİN EVLATLARINA GÜVENİN

PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Eyüpspor teknik direktörü Arda Turan, Avrupa Şampiyonası öncesi Milli Takım oyuncularına çok güvendiğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Spor Bilimleri Etkinliği, Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan birçok etkinlikle start aldı. Etkinliğin ilk gününde Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Denizli’ye gelerek söyleşiye katıldı. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde öğrencilerin yoğun ilgi gösterdi. Arda Turan ile birlikte Eyüpspor yardımcı antrenörü Sinan Sarıkurt, Eyüpspor’da forma giyen eski Denizlisporlu Recep Niyaz ve Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan da Denizli’ye gelerek söyleşide yer aldı.

BU ÜLKENİN EVLATLARINA GÜVENİN

Arda Turan’ın Pamukkale Üniversitesi öğrencilerine futbol yolculuğunu anlattığı söyleşinin moderatörlüğünü Eyüpspor’da Atletik Performans Antrenörü olarak da görev yapan PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Utku Alemdaroğlu yaptı.

BU ÜLKENİN EVLATLARINA GÜVENİN

“EKİBİM VE BEN MUHTEŞEM BİR İŞ YAPTIK”

Futbolculuk kariyerinde elde ettiği başarıları ve yaşadığı hayat tecrübesini öğrencilerle paylaşan Arda Turan, teknik direktörlük kariyerinde Eyüpspor ile elde ettiği şampiyonluğun perde arkasını anlattı. Süper Lig’de şampiyonluğu bulunan Başakşehir Kulübünün kültürünü Eyüpspor’da uyguladığını belirten Turan, “Eyüpspor’da örnek aldığım ilk kulüp kültürü Başakşehir’in Kulüp kültürü. Çok iyi bir organizasyondu ve şampiyonluğa giden bir yolculuk olduğunu bize öğrettiler. Bu sene tarihi bir iş yaptık. Süper lig takımlarıyla birlikte 38 takım içinde buna topla oynama dâhil, koşu mesafesinde birinciydik. Burada çok büyük bir emek var. Muhteşem bir ekip işi var. Ekibim ve oyuncularım muhteşem bir iş yaptı. Oyunun içinde kalmaya çalıştık. Şimdi bunu Süper Lig’de yapmaya çalışacağız. Fiziksel kalite değişecek. Baskı artacak. Bu oyunu oraya nasıl uygulayacağız. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Elimize iyi bir oyuncu grubu verilirse, ekip olarak üstünlük sağlayabileceğimiz bir oyun metodunu bu ülkeye gösterdik” diye konuştu.

BU ÜLKENİN EVLATLARINA GÜVENİN

“MİLLİ TAKIM İÇİN ÇOK HEYECANLIYIM”

Milli takımda görev yaptığı dönemlerde yaşadığı başarıları ve sıkıntıları da öğrencilerle paylaşan Arda Turan, Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek Milli takımımıza çok güvendiğini belirtti. Milli takımda oynamanın çok farklı bir duygu olduğunu söyleyen Arda Turan, “Milli takım bir oyuncunun gidebileceği en üst noktadır. Şimdi gördüğüm Milli takım için çok heyecanlıyım. Çok yetenekli oyuncuklar var. Seçiciye saygı duymak gerekiyor. Genç oyuncularla ilişkisine sabretmek gerekiyor. Bu takım birçok şeyi başarabilir. Eğer bir eleştiriniz olacaksa da lütfen turnuvanın sonuna kadar bekleyin. Çünkü bu çocukların aileleri var. Sevdiği insanlar var. Her gün onlarla beraberler. Milli takım antrene etmekten, teknik ve taktikten veya performanstan daha çok psikolojidir. O yüzden yazanlar, kötü eleştiri yapanlar inanın bana o makamlara zarar vermek istiyor. Çünkü birbirlerinden çıkarları var. Bu tuzaklara düşmeyin. Bu ülkenin evlatları milli takımı çok severler. Önüne hiçbir şeyi koymazlar. Bu çocuklarda bunu yapacaklar” açıklamalarında bulundu.

BU ÜLKENİN EVLATLARINA GÜVENİN

“HAYALİM AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANMAK”

Öğrencilerden gelen soru üzerine teknik direktörlük hayalini de açıklayan Arda Turan, bir takımla Avrupa Şampiyonluğunu kazanmak istediğini söyledi. Turan açıklamasında “Bir gün röportajımda futbolculuktaki hayalimi sordular. ‘Hayallerimi söylersem gülersiniz’ dedim. Hayalim Barcelona’ya gidip oynamaktı. Allah çok şükür bunu bana nasip etti. Şimdi de teknik direktör olarak söyleyeyim. Hayalim Avrupa şampiyonluğu kazanmak” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Utku Alemdaroğlu, Arda Turan’a plaket takdim etti.