GELİBOLU'DAN ALTINLA DÖNDÜ

Çanakkale Savaşları'nın geçtiği Gelibolu Yarımadasında yapılan Challenge Gallipoli Orta Mesafe Triatlonu'nda Pamukkale Üniversitesi Spor Kulübü sporcusu Selin Erdoğdu, Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğunu elde ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Dünyanın en büyük triatlon organizasyonu markalarından Challenge Family’nin Türkiye’deki ikinci yarışı Challenge Gallipoli, Birinci Dünya Savaşı’nın belirleyici muharebelerinden biri olan Çanakkale Savaşları’nın geçtiği Gelibolu Yarımadasında 2 Haziran'da gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın himayesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu'nun organizasyonuyla gerçekleşen Challenge Gallipoli'ye 16 farklı ülkeden toplam 550 sporcu katıldı.

TARİHİ YARIMADADA YARIŞTILAR

Tarihi yarımadada 1.9 kilometrelik yüzme parkuru ile başlayan Challenge Gallipoli Gelibolu Orta Mesafe Triatlonu, Anzak Koyu, anıtlar, kara savaşlarına tanıklık etmiş siperler ve Atatürk'ün askerlerine "Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" diyerek seslendiği ünlü Conkbayırı'nı takip eden bisiklet etabı ile devam etti. Yarışlar, tarihi savaş alanlarını kapsayacak şekilde düzenlenen 90 kilometrelik bisiklet turunun ardından sahil boyunca devam eden ve üç turdan oluşan 21,1 kilometrelik koşu parkuru ile tamamlandı.

GELİBOLU'DAN ALTINLA DÖNDÜ

SELİN, ALTIN MADALYANIN SAHİBİ OLDU

Şampiyonada Denizli'yi temsil eden Pamukkale Üniversitesi Spor Kulübü sporcusu Selin Erdoğdu, Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğunu elde ederek altın madalyanın sahibi oldu. Yarış sonunda dereceye giren sporcular Dünya Şampiyonası'na katılım hakkı kazandı. Pamukkale Üniversitesi Spor Kulübü sporcusu Erdoğdu, elde ettiği bu başarıyla 20-21 Temmuz tarihlerinde Moldova’nın Kişinev kentinde düzenlenecek olan “2024 Europe Triathlon Junior Cup Chisinau” yarışlarında ayyıldızlı forma ile Türkiye'yi temsil edecek.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, şampiyonada altın madalya kazanan ve milli takıma seçilen Selin Erdoğdu'yu, kulübünü, yüzme ve koşu antrenörü Görkem Özgür ile bisiklet antrenörü Süleyman Urcu'yu tebrik ederek başarılarının devamını diledi.