DENİZLİLİ YÜZÜCÜLER MİLLÎ TAKIM KADROSUNDA

Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonası Millî Takım Kadro Belirleme Yarışlarında Denizli toplam 6 sporcu ile Ege Bölgesinden millî takıma en fazla sporcu veren il oldu.

Türkiye Yüzme Federasyonu'nun (TYF) faaliyet programında yer alan TYF Gelişim Grubu Yaz Şampiyonası ve Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonası Kadro Belirleme Yarışları, Muğla'nın Marmaris ilçesinde 6 ve 7 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Denizde yapılan yarışlar, 28 ilden 57 kulüp ve 399 sporcunun katılımı ile tamamlandı.

DENİZLİLİ YÜZÜCÜLER MİLLÎ TAKIM KADROSUNDA

DENİZİ OLMAYAN İLDEN 6 SPORCU SEÇİLDİ

Açık Su 11,12 13 Yaş Millî Takım Kadro Belirleme Yarışlarına Denizli'den katılan sporculardan Azra Selin Sert ve Recep Erdem Bıçaklı, 11 Yaş - 1000 m. serbest kategorisinde, Berru Burhan, Emine Doğa Aktaş, Eymen Utku Çavdar ve İbrahim Burhan ise 13 Yaş - 3000 m. serbest kategorisinde yapılan yarışlar sonunda Millî Takım kadrosunda yer alarak, 26-27 Ağustos tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın Ohlid kentinde düzenlenecek olan ‘Ien Cup-1 Balkan Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

DENİZLİ EN FAZLA SPORCU VEREN İL OLDU

Müsabakalarda Denizli'yi temsil eden sporcu İbrahim Burhan ise ‘3000 m. serbest’ yarışlarında Türkiye ikinciliğini elde etti. Yarışmalar sonunda Denizli, toplamda 6 millî sporcu ile Ege Bölgesinden millî takıma en fazla sporcu veren takım oldu.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, sporcuları ve antrenörleri Çiğdem Ekmekci ile Yusuf Başar'ı kutlayarak, başarılarının devamını diledi.