KURTULUŞ REÇETESİ 3 MİLYON EURO

Denizlispor’un ödenemeyecek borcunun olmadığını belirten Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, transfer yasağı için gerekli olan miktarın 3 Milyon Euro olduğunu açıkladı.

 

Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında kulübün borcunu ve detaylarını paylaştı. Denizlispor’un içinde bulunduğu sıkıntılı durumun abartıldığını belirten Başkan Yıldırım, korkularının olmadığını ve borcun üstesinden geleceklerini açıkladı.

“TAKIM SAHİPSİZ DEĞİL”

Takımı ayakta tutmak için gereken mücadeleyi vereceklerini ve yeni sezonda Play-Off hedefiyle sezona hazırlanacaklarını belirten Başkan Yıldırım, “Çok yetenekli çocuklarımız var. 25 tane kendi öz kaynağımızdan yetişen çocuğumuz. Minimum Play-Offhedefiyle lige hazırlanacaklar. Bu sene kendi çocuklarımızla çıkacağımız sahnede kesinlikle başarılı olacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Takımımız minimum bütçelerle, belki de ligin en düşük bütçeli takımı biri durumunda. Ama ligin en iddialı takımlarından biri olacak. Takıma destek verenlerin korkusu olmasın. Çekinmesinler. Başarıya ulaşmak için herkes elinden gerekeni yapacak. Takımın ayakta kalması için gerekli bütçeyi biz tedarik ederiz. Ama önemli olan devamlılık” diye konuştu.

ahmet yalın yıldırım

“KORKUMUZ YOK”

Transfer yasağının kalkması için 3 Milyon Euro’ya ihtiyaçlarının olduğunu açıklayan Başkan Yıldırım, “Korkumuz yok. Bu zor durumu Allah’ın izniyle atlatacağız. Denizlispor’un içinde bulunduğu durumu abartıyorlar. Çok büyütüyorlar. 429 milyon lira borçla teslim aldığımız bu yapı, çok uygun rakamlara çözülebilecek durumda. Takım kesinlikle sahipsiz değil. Ayakta tutmak için gerekli mücadeleyi vereceğiz. Transfer yasağını kaldırmak için söz konusu borç 350 Milyon Lira. Ama bu borç çok daha uygun rakamlara bitebilecek durumda. Bize gereken en önemli şey; birlik ve beraberlik. Devlet kurumları bize bu konuda destek olsun. Bizde bunun içinden çıkmanın yolunu onlara anlatalım. Yasağa neden olan 22 futbolcunun hepsiyle görüşüyoruz. Çok cüzi rakamlara kabul edebilecek durumdalar. Herkes ‘Denizlispor’u kaderine bırakalım’ düşüncesinde. Denizlispor’u kaderine bırakmak, bu tarihi yok etmek mümkün değil. Herkes buna destek olmak zorunda. Bu konuda öncelikle valilikten, sonra belediyeden ve il gençlik müdürlüğünden destek alacağımıza yüzde yüz eminiz. Bu borcun 350 milyon tutarı yasakla alakalı. Bununda temeli 3 milyon Euro. Geriye kalan 70 milyon liralık borcun, 25 milyon liralık bölümü, eski yöneticilere olan miktar. Geriye kalan 25 milyon lira Mehmet Uz’un kendisine olan tutar. Ama Mehmet Başkan’ın bize verdiği sözler var. Alacaklarını silerek bize destek olacak. Geriye kalan 20 milyon lira esnaf borcu. Hepsine tek tek gidip, helalleşerek bu tutarı toparlayabilecek durumdayız. Birlik olursak gerekli olan 3 milyon Euro’yu çözmemiz en fazla bir ayımızı alır” açıklamalarında bulundu.

“BELEDİYE İLE ARAMIZDA PROBLEM YOK”

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile aralarında herhangi bir sıkıntının olmadığını açıklayan Başkan Yıldırım, “Seçimlerden sonra belediye ile aramızda problem var gibi gözüküyor ama böyle bir şey söz konusu değil. Kendilerinin haklı sebepleri var. Otoparkları teslim ettik. Çünkü otoparkların sözleşmesi yoktu. Bu konuda yeni bir sözleşme yapılabilir mi? Mutlaka bizlere yardımcı olacaklarından eminiz. Otobüs konusu yaşandı. Otobüs belediyenin kiralama yaptığı bir şirkete ait. Bununla alakalı tasarruf yine onlara ait. Söylenenlere göre aylık 300 bin lira kira bedeli olduğu söyleniyor. Bu rakam doğruysa biz otobüsü de istemiyoruz. Denizlispor olarak biz belediyenin külfeti olmayalım. Belediyenin böyle bir tasarruf yapması gerekiyorsa yanında oluruz” ifadelerine yer verdi.