OTOPARK KİME HİZMET ETMİŞ?

Büyükşehir belediyesinin Denizlispor’a devretti otoparkları bin 600 kişinin ücretsiz kullandığı ortaya çıktı. Başkan Yıldırım, bir personelin para çaldığını ve hukuki süreci başlattıklarını anlattı.

Denizlispor’un günlük ihtiyaçlarını ve personel maaşlarının ödenmesini karşılaması amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem yönetimi tarafından Denizlispor’a devredilen otoparkların iyi işletilmediği ortaya çıktı.

Gündem hakkında değerlendirmelerde bulunmak amacıyla toplantı düzenleyen Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım otopark konusunda yaşanan sıkıntıları anlattı. Yıldırım otoparklardan para kazanılmadığını, eski yöneticilerin ve pek çok kamu personelinin otoparkları ücretsiz kullandıklarını kaydetti.

Otoparkların tam dolu görünmesine karşın ücretsiz girişler nedeniyle beklenen gelire ulaşılamadığını kaydederken bin 600 kişiye kart çıkarıldığını ve ücretsiz faydalandırıldıklarını tespit ettiklerini kaydetti.

Ayrıca otoparktaki personelin de gelirlerden çaldığını itiraf ettiğini ve hukuki süreci başlattıklarını ifade etti.

İŞTE O SÖZLERİ

Yıldırım’ın kulüp binasında birkaç gün önce yaptığı basın toplantısında otoparklara ilişkin sözleri şu şekilde:

*Geçen sene Mehmet Uz’un yönetimine girdiğimde ‘Buranın gelir kaynakları suiistimal ediliyor’ dedim. Gelir kaynağı olarak otoparklar var. Ne kadar topluyor otopark? 200 lira, 150 lira. Mümkün değil.

* Burada bir suiistimal var. Herkes otoparkın milyonlar topladığını zannediyor. Kendimiz 4 adet otoparka birebir gidip ilgilendik. Tüm tasarrufları da almamıza rağmen maksimum toplayabildiğimiz para 400 bin lira.

* Otopark full, her yer araba. Neden para alamıyoruz? 1600 tane otoparkı ücretsiz kullanan var?

* Valilikten var, belediyeden var, eski yöneticilerden var. Elini, kolunu sallayana bir tane kart vermişler.

* Otoparkta yer yok ama para toplanma ihtimali yok. Hepsini çıkaralım dedik. 3 gün sonra CİMER de dâhil olmak üzere her yere ‘Otoparka bizi sokmuyorlar’ diye şikayet gitmiş.

* Buranın geliriyle personel maaşı ödüyoruz, neredeyse personeli alıp onlara hizmet ettireceğiz.

* 10 senelik otopark çalışanı, kulübün elemanı iki haftada 40 bin lira paramızı çaldığını itiraf etti.

* Mahkemelik olduk. Hem hırsız, hem arsız. Hala daha mahkemeyle uğraşıyoruz. Bunun gibi bin tane daha durum olsa işi gücü bırakır uğraşırız. Suiistimale müsaade etmeyiz.