FK HAYALİNİ UNUTUN

Denizlispor kongresinde söz alan taraftar grubu başkanları, “Başka bir kulüp hayalini bırakın. Karşınızda bizi bulursunuz” uyarısı yaptı. Taraftarlar kulübün borçlarına neden olarak ise eski başkanlar Ali Çetin ve Mehmet Uz’u işaret etti.

Denizlispor’da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulda bir ilk yaşandı. Geçmiş kongrelerde salona dair alınmayan arka planda bırakılan taraftar grupları, bu kez söz sahibi oldu. Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım tarafından kulübe üye yapılan taraftar gruplarının başkanları kongrede kürsüye çıktı, delegelere seslendi.

“BURADA GERÇEK DENİZLİSPORLULAR VAR”

Kongrede ilk konuşmayı Karaordu Taraftarlar Derneği Başkanı Murat Akar yaptı. Takımın tamamen sahipsiz bırakılmasını eleştiren Akar konuşmasında “Cesaretinizden dolayı size teşekkür ederim. Sahipsiz bir Denizlispor var. Ne bir mülki amir var. Ne bir belediye başkanı var. Herkese davet gitti. Burada gerçek Denizlisporlular var. Biz taraftarlar olarak takımımızın her zaman yanındayız. Mülki amirlerin Denizlispor’a neden sahip çıkmadığını buradan sormak istiyorum. Takımımızın durumu belli. 3’ncü lige düştük. Bir tane bile destek yok. Olan desteklerde çekildi. İnşallah bu sene taraftarla birlikte el ele olup, belediyelerle tekrar görüşüp destek almaya sağlarız. 450 kişilik delegelerden sadece 40 kişi gelmiş. Allah hepsinden razı olsun. Hepsinin ayağına sağlık. Denizlispor’un bu şekilde ilerleyebileceğini sanmıyorum. İnşallah Denizlisporumuz için güzel günler olur. Bu sene inşallah bu ligde kalırız” diye konuştu.

“DENİZLİSPOR ÜVEY EVLAT MUAMESİ GÖRÜYOR”

Yeşil Cephe Taraftarlar Derneği Başkanı Zeki Turan kürsüde yaptığı konuşmasında “Şehrin mülki amirlerinden bugün kimse buraya gelmemiş. Denizlispor ne yazık ki bu şehirde artık üvey evlat muamelesi görüyor. İnsan üzülüyor. Seçim öncesi vaatler verilip, seçim sonrası unutulan bir Denizlispor var. Ahmet Yalın Yıldırım başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kulübü taraftarlarla birlikte yürütmek istediğini, taraftar gruplarının içinde bulunan kişileri kulübe üye yaparak söz sahibi olmalarını istediğini bize iletti. Bizi kulübe üye yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BORCUN BÜYÜK BÖLÜMÜ ALİ ÇETİN’E AİT”

Taraftarlar olarak yaşanan sıkıntıları süreci daha önceden gördüklerini ancak mülki amirlerden sonuç alamadıklarına değinen Turan, borca neden olan eski yönetimleri eleştirdi. Zeki Turan açıklamasında “Biz 2021 yılında o zamanın belediye başkanı Osman Zolan’ın yanına gitmiştik. O zaman için başkan Ali Çetin’in kulübe zarar verdiğini, görevden alınmaması halinde takımın çok kötü duruma sürükleneceğini kendisine söylemiştik. Beltaş işçilerinin kulübe neden üye olduklarını sormuştuk. Hiçbir sonuç alamadık. Bugünlere geleceğimizi biliyorduk. Suçlu olduk. Denizlispor kurtulabilirdi ama yapılmadı. Futboldan anlamayan, spor müsabakalarıyla alakası olmayan bir adamı biz bu kulübe başkan yaptık. Şuan borç listesindeki futbolcuların tamamı Ali Çetin döneminden ama sorgulanamıyor. Belediyenin takibinde yönetilen Denizlispor ne yazık ki bir muhasebeci, mali müşavir atayıp Ali Çetin’i sorgulayamıyor. 250-300 Milyon TL’lik borçtan bahsediliyor bunun tamamı Ali Çetin’e ait. Biz bas bas bağırdık. Tehditler aldık. Mahkemelik olduk ama bu adam sorgulanamadı. Mehmet Uz, ‘Futbolcular takımı küme düşürdü, ben bunlara para ödemem’ dedi. Sorulduğunda ‘ben kendi dönemimdeki borçları kapattım’ diyor. Baktığınız zaman onun döneminden birçok futbolcunun alacağı var. Geçmişten gelen borçların nedeni belli. Denizlispor önceden halkın takımıydı. Son 20 senelik dönemde ne yazık ki siyasetin takımı oldu” ifadelerine yer verdi.

“DENİZLİ FK KARŞISINDA BİZİ BULUR”

Kurulacağı iddia edilen Denizli FK’yı eleştiren Turan, “Denizlispor’un borcu çok diye yeni kulüp kurmaya çalışıyorlar. Denizli FK’yı kurmak için çaba sarf edenlere sözümüz şudur; her maç kiminle oynarsanız oynayın, karşınızda, deplasman tribününde kalabalık bir şekilde size karşı bir cephe alacak ekip olacak. Denizlispor amatöre de düşse yine arkasında sahip çıkacak taraftarı olacak. Denizlispor taraftarı olarak mevcut başkanımız Ahmet Yalın Yıldırım’ın arkasında durmamız gerekiyor. İnşallah şehrin mülki amirleri de Denizlispor’un çok büyük bir marka olduğunu anlarlar. Denizlispor’a sahip çıkarlar” açıklamalarında bulundu.