HOROZA HOCA OLDU

Uzun yıllar Beşiktaş’ta forma giyen eski kaleci Fevzi Tuncay, Denizlispor teknik direktörü Çağdaş Mavioğlu’nun ekibinde görev yapacak.

Denizlispor’da teknik direktör bilmecesi çözüldü. Kongrenin ardından çalışmalara başlayan yeşil siyahlı kurmaylar, teknik direktör Çağdaş Mavioğlu ile 1 yıllık anlaşma sağladı. Denizli ekibinde göreve başlayan Mavioğlu’nun ekibi de belli oldu. Bu kapsamda uzun yıllar Beşiktaş’ta forma giyen eski kaleci Fevzi Tuncay, yeşil siyahlılarda kaleci antrenörü olarak görev yapacak.

KIRILMA ANI DENİZLİ’DE BAŞLADI

2001-2002 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden Denizlispor sahasında konuk ettiği Beşiktaş ile 3-3 berabere kalmıştı. Denizli’de oynanan bu maçkaleci Fevzi'nin kariyerinin kırılma anı olmuştu. Yediği hatalı goller ile birlikte Beşiktaş maçta 2-0 yenik duruma düştü. Devre arasında İlhan Mansız, Fevzi'nin formasını isteyip içine giydi ve 62. dakikada attığı golde Fevzi'nin formasını gösterip kaleciye destek verdi. Beşiktaş kalecisi Fevzi 89'uncu dakikada 3'üncü hatalı golü yeyince bu maç onun için sonun başlangıcı oldu. Bir hafta sonra Çaykur Rizespor ile oynanan maçta, maç 1-0 önde giderken, Fevzi bir hatalı gol daha yedi.Yediği golden sonra kafasını direğe vurmuş bu an uzun yıllar unutulmamıştı.

FEVZİ TUNCAY KİMDİR?

Futbol hayatına Muğlaspor’da başlayan Fevzi Tuncay, 1995 senesinde Beşiktaş’a transfer oldu. 8 sezon siyah beyazlılarda forma giyen Tuncay, birçok takımda forma giydikten sonra 2011-2012 sezonunda Tavşanlı Linyitspor takımında aktif futbol hayatını noktaladı.